Thypoch: Έρχεται σύντομα ο φακός Eureka 50mm f/2 για Leica M!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Thypoch πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα τον νέο σταθερό φακό Eureka 50mm f/2 για συστήματα Leica M.
Η Thypoch είναι ένας νέος κατασκευαστής χειροκίνητων φακών που λανσάρει (προς το παρόν) σταθερούς φακούς για συστήματα Leica M. Η εταιρία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Photopia 2023 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η έδρα της όμως είναι στην Κίνα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να λανσάρει τον φακό Eureka 50mm f/2 (για Leica M πάλι) και τον παρουσίασε αυτές τις μέρες στο event 2024 Photography Show στο NEC του Birmingham (Ηνωμένο Βασίλειο).

Με βάση τα χαρακτηριστικά που διέρρευσαν, γνωρίζουμε τα εξής:
- Σχεδιαστικά είναι ένας φόρος τιμής στο κλασικό design της δεκαετίας του 1940.
- Πτυσσόμενο σύστημα (με αποσπώμενα μέρη).
- Αποτελείται από 6 στοιχεία σε 4 ομάδες με 1 στοιχείο χαμηλής διασποράς (ED) και ένα στοιχείο υψηλού δείκτη διάθλασης (HRI).
- Διαστάσεις: 41.2 x 27mm.
- Full-frame για Leica M.
- Οπτικό πεδίο 39 μοιρών (οριζόντια).
- Διάφραγμα 12 λεπίδων με εύρος f/2-f/16.
- Χειροκίνητη εστίαση.
- Κατασκευή από αλουμίνιο.
- Οπτικά μέρη που βοηθούν στο να μην κρατάει βρωμιές και θαμπάδα ο φακός.
Δυστυχώς, δεν έχουμε πληροφορίες για την τιμή του ή για το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα. Αν κρίνουμε από την παρουσίασή του στο 2024 Photography Show στο Birmingham που έγινε αυτές τις μέρες (16-19 Μαρτίου), τότε μάλλον περιμένουμε να ανακοινωθεί σύντομα. Δείτε μερικές φωτογραφίες του από την παρουσίαση της εταιρίας στο εν λόγω event:





Μείνετε συντονισμένοι στο pttl για νεότερες πληροφορίες σχετικά με τον επερχόμενο φακό Thypoch Eureka 50mm f/2.
Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα










