Λουξεμβούργο: Τοπία ξεχωριστά, Οικεία καθημερινότητα


Λουξεμβούργο: Τοπία ξεχωριστά, Οικεία καθημερινότητα

Λουξεμβούργο: Τοπία ξεχωριστά, Οικεία καθημερινότητα

Η Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και την Ελληνοαμερικανική Ένωση και με την υποστήριξη της Eurobank Private Bank Luxembourg S.A., παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 2 έως και 19 Δεκεμβρίου 2015 στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Παρουσιάζονται φωτογραφίες δύο Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από την χώρα του Λουξεμβούργου. Πρόκειται για φωτογραφίες της Μαρίας Μπουρμπού από την ενότητα Belville και του Μανόλη Παπαδάκη από την ενότητα Λουξεμβούργο.

Η Μαρία Μπουρμπού ζει μόνιμα στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λουξεμβούργο, από το 2006 έως και το 2012, δημιούργησε το έργο Belville, προσδίδοντας μία οικεία προσέγγιση της χώρας. Ένα κράτος γνωστό για την οικονομική του ευρωστία προσεγγίζεται διαφορετικά μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Η απλότητα, η διάθεση για παιχνίδι, η άγνωστη καθημερινή ζωή της μικρής αυτής χώρας κεντρίζουν το ενδιαφέρον της εικαστικού, στα οποία και επικεντρώνεται.

Ο Μανόλης Παπαδάκης γνώρισε την ιστορία, τον πολιτισμό, και τους ανθρώπους του Λουξεμβούργου κατά την διάρκεια επισκέψεών του στην χώρα το 2001, το 2003 και το 2004. Στην έκθεση επέλεξε να παρουσιάσει φωτογραφίες που δίνουν απλά και περιγραφικά την ταυτότητα του τόπου, ενώ παράλληλα έχουν μια καλλιτεχνική διάσταση και πρωτοτυπία. Αναδεικνύουν ιστορικά και σύγχρονα κτίρια με θαυμάσια αρχιτεκτονική, εικόνες με συμμετοχή του ανθρώπινου στοιχείου, αλλά και τοπία από τη φύση του Λουξεμβούργου.

Με την ευγενική χορηγία

Διάρκεια έκθεσης
2-19 Δεκεμβρίου 2015

Διεύθυνση
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
(Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30,
Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: 210 3680052, www.hau.gr/culture

Papadakis

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!