Lytro Cinema camera: 755 megapixels και δυνατότητα αλλαγής της εστίασης μετά τη λήψη


Lytro Cinema camera: 755 megapixels και δυνατότητα αλλαγής της εστίασης μετά τη λήψη

Η Lytro Cinema camera μετατρέπει κάθε καρέ σε ένα 3D μοντέλο, καταγράφοντας την γωνία που πέφτει το φως, το βάθος, το χρώμα και την ένταση, παρέχοντας στους κινηματογραφιστές απεριόριστο έλεγχο στο post-production. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές δυνατότητες που δίνει η νέα κάμερα είναι η δυνατότητα αλλαγής του σημείου εστίασης, του βάθους πεδίου και της προοπτικής στην επεξεργασία του υλικού στον Η/Υ.

Lytro Cinema

Ο αισθητήρας της πρώτης κινηματογραφικής κάμερας με τεχνολογία light field έχει ανάλυση 755 megapixels και καταγράφει 300 fps, ενώ το δυναμικό εύρος του φτάνει στα 16 stops.

Επιπλέον η νέα κάμερα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει πληροφορίες σχετικά με το βάθος κάθε σκηνής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση της Green Screen (και το οποίο θα αποτελέσει επανάσταση για την τεχνολογία του video και την δημιουργία VFX).

H νέα κάμερα θα παρουσιαστεί στο NAB 2016 Show (National Association of Broadcasters). Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Lytro.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Lytro
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!