H Magic Lantern τα κατάφερε. Η Canon EOS 5D Mark III μπορεί να δώσει RAW video στα 24fps


H Magic Lantern τα κατάφερε. Η Canon EOS 5D Mark III μπορεί να δώσει RAW video στα 24fps

Όπως θα θυμάστε παρακολουθούMagic Lantern logoσαμε από κοντά το θέμα που είχε ανακύψει, με την ομάδα Magic Lantern να δουλεύει εντατικά για να απελευθερώσει τις βιντεοληπτικές δυνατότητες των Canon EOS 5D II και III.

Τα νεώτερα από τα γραφεία της Magic Lantern είναι ότι τα κατάφεραν.  Αν και η δυνατότητα λήψης RAW video στα 24fps είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για την Canon EOS 5D III, παρόλα αυτά πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στο κόσμο των κινηματογραφιστών.  Εκτός της υψηλής ανάλυσης καταγραφής, που υπό συνθήκες μπορεί να φτάσει τα 2.5K ή 3K (με τη χρήση καρτών μνήμης 1000x αφού τα δεδομένα μετάδοσης φτάνουν τα 7MB per frame), έχουμε και την αύξηση του δυναμικού εύρους καταγραφής (η καταγραφή γίνεται σε αρχείο 14bit).  Πολλοί ήδη λένε ότι η ποιότητα εγγραφής θα πλησιάζει την ποιότητα εξειδικευμένων κινηματογραφικών καμερών όπως η BlackMagic Cinema Camera.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η προσθήκη και χρήση του add-on της Magic Lantern γίνεται με ευθύνη του χρήστη και ήδη παρατηρήθηκε ότι η 5D III και η κάρτα μνήμης ζεσταίνονται αρκετά κατά τη λήψη αλλά είναι φυσιολογικό δεδομένου ότι φτάνουν στα όρια τους.  Ήδη όμως γίνεται ένας μικρός χαμός με τα νέα αφού αυτό που σίγουρα θα συμβεί είναι ότι όλοι οι κατασκευαστές θα πιεστούν να αυξήσουν τις δυνατότητες των μηχανών τους.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε video στα 1920×1080 με 24 fps που έγιναν με τη Canon EOS 5D III.

via eoshd

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!