Magnum Photography Awards 2016: Ανακοινώθηκαν οι νικητές


Magnum Photography Awards 2016: Ανακοινώθηκαν οι νικητές

Τα Magnum Photography Awards 2016 ανακοίνωσαν τους μεγάλους νικητές του πρώτου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Lens Culture.

Μεγάλος νικητής στη κατηγορία για Σειρά φωτογραφιών (portfolios) και στην υποκατηγορία Documentary (ντοκιμαντέρ) είναι ο Mauricio Lima από τη Βραζιλία, με το project “Refugees” (πρόσφυγες). Οι εικόνες είναι τα αδέρφια Ahmad και Farid Majid και το ταξίδι τους από τη Συρία μέχρι τη Βόρειο Ευρώπη.

Mauricio Lima

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Κατηγορία Steet (δρόμος) και νικητής είναι ο Dougie Wallac (Ηνωμένο Βασίλειο) με το project “HARRODSBURG”. Πρόκειται για τη καταγραφή των περιοχών Knightsbridge και Chelsea του Λονδίνου και των πλούσιων και εκκεντρικών κατοίκων τους.

Dougie Wallac

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Στη κατηγορία Portrait (πορταίτο) νικητής είναι ο Jens Juul από τη Δανία. Το project “Six Degrees of Copenhagen” παρουσιάζει πορτραίτα κατοίκων της Κοπεγχάγης.

Jens Juul

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Περνάμε στη κατηγορία Photojournalism, στην οποία νικητής είναι η Sandra Hoyn από τη Γερμανία, με το project “The Longing of the Others”. H φωτογράφος φωτογράφισε στο Μπαγκλαντές τις κοπέλες στα πορνεία της πόλης Tangail.

Sandra Hoyn

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Κατηγορία Fine Art και νικητής είναι ο Aaron Hardin από τις Η.Π.Α. To project “The 13th Spring” αφορά τη κόρη του.

Aaron Hardin

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Στη κατηγορία Open νικητής είναι ο Julian Baron Garcia από την Ισπανία. Το project C.E.N.S.U.R.A. αφορά τη διαφορετική προσέγγιση καταγραφής της πολιτικής σκηνής.

Julian Baron Garcia

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Περνάμε στους νικητές των κατηγοριών με μία φωτογραφία.

Κατηγορία Documentary (ντοκιμαντέρ) νικητής είναι ο Cris Toala Olivares από την Ολλανδία. Η φωτογραφία απεικονίζει τη ρίψη δακρυγόνων από το στρατό του Ισραήλ.

Cris Toala Olivares

Κατηγορία Street(δρόμος) νικητής είναι ο Ofir Barak από το Ισραήλ. Στη φωτογραφία βλέπουμε την παραδοσιακή καύση του ψωμιού Matza για τον εορτασμό της απελευθέρωσης των Ισραηλιτών από τους Αιγύπτιους.

Ofir Barak

Στη κατηγορία Portrait (πορτραίτο) νικήτρια είναι η Hannah Modigh από τη Σουηδία.

Hannah Modigh

Στη κατηγορία Photojournalism νικητής είναι ο Valery Melnikov από τη Ρωσία. Η φωτογραφία απεικονίζει πολίτες να φεύγουν από φλεγόμενο σπίτι που δέχτηκε πυρά από αέρος, στην Ανατολική Ουκρανία.

Valery Melnikov

Κατηγορία Fine Art και νικητής είναι ο Kyle Weeks από τη Νότιο Αφρική. Η φωτογραφία δείχνει ένα άντρα της φυλής Himba πάνω σε ένα δέντρο Makalani palm.

Kyle Weeks

Τέλος στη κατηγορία Open νικητής είναι ο Asger Ladefoged από τη Δανία. H φωτογραφία απεικονίζει ένα νεαρό άντρα, μέλος του ISIS, αιχμάλωτο των Κούρδων του YPG, στη Συρία.

Asger Ladefoged

Επιπλέον κάθε κριτής διάλεξε και ένα φωτογράφο που ξεχώρισε από το διαγωνισμό.

Ο Martin Parr (Πρόεδρος του Magnum) επέλεξε τον Alejandro Chaskielberg (Αργεντινή), για μία σειρά φωτογραφιών που δείχνει την πόλη Otsuchi της Ιαπωνίας, η οποία καταστράφηκε από το Τσουνάμι που ακολούθησε τον μεγάλο σεισμό του 2011.

Alejandro Chaskielberg

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Ο David Kogan (Executive Director, Magnum Photos) επέλεξε τον Tommaso Protti (Βραζιλία), για μία σειρά φωτογραφιών που καταγράφει τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των κρατούμενων στις φυλακές της Βραζιλίας.

Tommaso Protti

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Η Stacey Baker (Photo Editor, New York Times Magazine) επέλεξε τον Paul D’Haese (Βέλγιο), με μία σειρά φωτογραφιών περίεργων κτιρίων και κατασκευών-κτισμάτων από 133 πόλεις του Βελγίου (μία από κάθε πόλη).

Paul D'Haese

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Ο David Alan Harvey (Magnum Photographer, Founder of Burn Magazine) επέλεξε τη Marta Berens (Πολωνία) για τις εικόνες της από τους κατοίκους της Alsunga.

Marta Berens

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Η Amy Pereira (Director of Photography, MSNBC) επέλεξε τη Laurence Rasti (Ελβετία) για τις εικόνες της από τους ομοφυλόφιλους πρόσφυγες από το Ιράν, στη πόλη Denizli της Τουρκίας.

Laurence Rasti

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Ο Newsha Tavakolian (Magnum Photographer) επέλεξε τον Mario Cruz (Πορτογαλία) για τις εικόνες του από ένα ισλαμικό σχολείο (γνωστά ως Daaras), στην Σενεγάλη. Οι μαθητές αναγκάζονται να ζητιανεύουν στους δρόμους, με τα χρήματα να καταλήγουν στους επιτηρητές τους, οι οποίοι τα κακομεταχειρίζονται και τα δέρνουν.

Ο Mario Cruz είχε διακριθεί για το συγκεκριμένο project και στα φετινά World Press Photo.

Mario Cruz

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Τέλος ο Jim Casper (Editor-in-Chief, LensCulture) επέλεξε τον δικό μας Dimitri Mellos (Η.Π.Α.) με μία σειρά φωτογραφιών δρόμου από τη Νέα Υόρκη.

Dimitri Mellos

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Επιπλέον ο μεγάλος διαγωνισμός ανέδειξε και πέντε νεαρούς σπουδαστές φωτογράφους, ως ανερχόμενα ταλέντα.

Αυτοί είναι οι παρακάτω.

Matt Eich (Η.Π.Α.)

Matt Eich

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Emile Ducke (Γερμανία)

Emile Ducke

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Jessica Kelly (Ηνωμένο Βασίλειο)

Jessica-Kelly

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Michael Vince Kim (Ηνωμένο Βασίλειο)

Michael Vince Kim

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Kari Wehrs (Η.Π.Α.)

Kari Wehrs

Δείτε όλο το portfolio εδώ.

Τέλος μπορείτε να δείτε και τους υπόλοιπους φιναλίστ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

LensCulture
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!