Workshop του πρακτορείου Magnum με τον Richard Kalvar


Workshop του πρακτορείου Magnum με τον Richard Kalvar

Ο γνωστός φωτογράφος του πρακτορείου Magnum,  Richard Kalvar, θα δώσει ένα τετραήμερο Workshop στην πόλη του Παρισιού.  Δώδεκα τυχεροί φωτογράφοι θα τον ακούσουν και θα μάθουν πολλά πράγματα για την φωτογραφία, στον ιστορικό χώρο που στεγάζεται το Magnum, μεταξύ 9 και 13 Μαΐου.  Ως υποστηριχτής του Magnum, η ιστοσελίδα Blurb θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το βιβλίο του Workshop.

Richard Kalvar

Ο Richard Kalvar αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Cornell με πτυχίο στην Αγγλική και Αμερικάνικη Λογοτεχνία την δεκαετία του ’60 και στην συνέχεια εργάστηκε στην Νέα Υόρκη ως βοηθός του φωτογράφου μόδας Jérôme Ducrot.  Σε ένα ταξίδι του στην Ευρώπη ήταν που αποφάσισε να γίνει φωτογράφος.   Το 1972 βοήθησε στην δημιουργία του πρακτορείου Viva και το 1975 άρχισε να συνεργάζεται με το πρακτορείο Magnum, του οποίου έγινε μέλος μετά από δύο χρόνια (μέχρι σήμερα έχει διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Magnum).

Αναλαμβάνοντας εμπορικές και δημοσιογραφικές φωτογραφικές εργασίες κατάφερε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να πραγματοποιήσει πολλά προσωπικά project.  Έχει κάνει δικές του εκθέσεις αλλά έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές. Μπορείτε να δείτε το προσωπικό του Portfolio εδώ.

Απαιτήσεις και κόστος συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ένα καλό επίπεδο φωτογραφικών γνώσεων.  Θα γίνουν δεκτοί μόλις 12 φωτογράφοι, ο κάθε ένας από τους οποίους πρέπει να έχει στο μυαλό του ένα προσωπικό project που θέλει να αναπτύξει.  Το κόστος του Workshop είναι 950,00€ και η πληρωμή πρέπει να γίνει 7 ημέρες από την αποδοχή της αίτησης.  Η ημερομηνία λήξης της κατάθεσης των αιτήσεων είναι η 12η Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.  Η αίτηση βρίσκεται εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Magnum shows workshop workshops
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!