Πεζοναύτες των ΗΠΑ ξεγελούν AI κάμερες ασφαλείας, κρύβοντας τους εαυτούς τους μέσα σε ένα χάρτινο κουτί!


Πεζοναύτες των ΗΠΑ ξεγελούν AI κάμερες ασφαλείας, κρύβοντας τους εαυτούς τους μέσα σε ένα χάρτινο κουτί!

Μια ομάδα πεζοναυτών, κατάφερε να αποφύγει τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας AI, κρύβοντας τους εαυτούς τους μέσα σε ένα χάρτινο κουτί.

Ακούγεται ξεκαρδιστικό, αλλά είναι πραγματικότητα. Τα ρομπότ του Pentagon’s Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), εκπαιδεύτηκαν ώστε να αναγνωρίζουν ανθρώπινους στόχους και διαθέτουν κάμερες ασφαλείας με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ο Paul Scharre, ένας πρώην αναλυτής πολιτικής του Πενταγώνου, οποίος περιέγραψε λεπτομερώς την ιστορία αποφυγής του εντοπισμού στο νέο του βιβλίο “Four Battlegrounds: Power in the Age of Artificial Intelligence”, το οποίο πρόκειται να εκδοθεί τον επόμενο μήνα. Ο Shashank Josi, συντάκτης θεμάτων που αφορούν την άμυνα, μοιράστηκε αποσπάσματα του βιβλίου αυτού στο Twitter, περιγράφοντας το πώς μια ομάδα οκτώ πεζοναυτών, πέρασε έξι ημέρες βοηθώντας την DARPA να εκπαιδεύσει την τεχνητή νοημοσύνη των ρομπότ της. Πρόσφατα όμως ξεγελάστηκαν εύκολα, όταν μια ομάδα πεζοναυτών κατάφερε να αποφύγει τον εντοπισμό τους με απλούς και αστείους τρόπους. Δείτε το αστείο tweet:

Στο βιβλίο αυτό, ο Scharre αφηγείται τις δοκιμές των Πεζοναυτών, οι οποίοι προσπάθησαν να δοκιμάσουν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI), για να δουν αν θα καταφέρουν να βρουν νέους τρόπους για να αποφύγουν τον εντοπισμό του. Και το κατάφεραν! Κάποιοι απέφυγαν τον εντοπισμό κάνοντας συνεχώς τούμπες στο έδαφος. Δύο πεζοναύτες απέφυγαν επιτυχώς την κάμερα του ρομπότ, κρυμμένοι σε ένα χάρτινο κουτί, μια στρατηγική που δοκίμασαν βασισμένη στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Metal Gear Solid, στα οποία ο παίκτης μπορούσε να αποφύγει τον εντοπισμό κατά αυτόν τον τρόπο. Δείτε ένα ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο από το παιχνίδι:

Ο αναπληρωτής διευθυντής της DARPA, Phil Root, αναφέρει το εξής σχετικά με τις δοκιμασίες των πεζοναυτών:

Αν κάποιος πεζοναύτης μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος και να αγγίξει αυτό το ρομπότ χωρίς να εντοπιστεί, θα κέρδιζε. Ήθελα να δω τι θα συνέβαινε.

Οκτώ πεζοναύτες και ούτε ένας δεν εντοπίστηκε.

Τέτοιες τακτικές αποφυγής, τις βλέπουμε σε σκηνές κωμικών ταινιών. Να που συμβαίνουν και στην πραγματικότητα. Εκτός από την κρυψώνα σε κουτί και τις τούμπες, ένας πεζοναύτης κατάφερε να αποφύγει τον εντοπισμό με το να παριστάνει το δέντρο. Αφού έκοψε μερικά κλαδιά από ένα έλατο, τα κράτησε προσποιούμενος ότι είναι δέντρο, καταφέρνοντας να αποφύγει τον εντοπισμό. Αλλά πώς είναι δυνατόν να αποφύγουν με τέτοιους τρόπους τον εντοπισμό σύγχρονης τεχνολογίας αιχμής; Θα γελάσετε ίσως με την εξήγηση. Ο Root λέει ότι οι πεζοναύτες ήταν σε θέση να ξεγελάσουν εύκολα τις κάμερες του ρομπότ, επειδή το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του είχε εκπαιδευτεί για να ανιχνεύει ανθρώπους που περπατούν και όχι ανθρώπους που κάνουν τούμπες, κρύβονται σε ένα κουτί ή είναι μεταμφιεσμένοι σε δέντρο.

Επομένως, αυτά τα απλά κόλπα, που ένας άνθρωπος θα μπορούσε εύκολα να τα εντοπίσει, ήταν αρκετά για να ξεγελάσουν τον αλγόριθμο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!