Ματιές στα Βυζαντινά της Λέσβου, έκθεση φωτογραφίας από την ΦΕΜ


Ματιές στα Βυζαντινά της Λέσβου, έκθεση φωτογραφίας από την ΦΕΜ

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

«Ματιές στα Βυζαντινά της Λέσβου»
Έκθεση φωτογραφίας των Στρατή Τσουλέλλη , Πάνου Χαραλαμπίδη και Θωμά Μαμάκου, μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ).
Τρείς φίλοι φωτογράφοι, μέλη της ΦΕΜ, αφιέρωσαν αφιλοκερδώς τον ελεύθερο χρόνο τους σε μια φωτογραφική περιπλάνηση στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Λέσβου. Μνημεία που καταγράφουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μνημεία που έχουν το δικό τους μυστήριο και που τις περισσότερες φορές έχουν σχέση με τη λατρεία προς το Θεό. Αισθητική άλλοτε αυστηρή, λιτή και απέριττη και άλλοτε μεγαλειώδης και …συναρπαστική. Τις περισσότερες φορές η μια ιστορική περίοδος πατάει, συνεχίζει και συνθέτει πάνω στη προηγούμενη. Κάστρα, μοναστήρια ,εκκλησίες , αγιογραφίες, τρούλοι, γεφύρια, τζαμιά, λουτρά οθωμανικά, έγινε ο αγαπημένος χώρος επίσκεψης και αναζήτησης των τριών φωτογράφων για δύο χρόνια περίπου. Το φως και η σκιά έγινε ο μόνιμος προβληματισμός τους.
Στην έκθεση αυτή εδώ δεν θα δείτε το σύνολο της δουλειάς αλλά το αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από αυστηρή επιλογή χιλιάδων λήψεων. Αναμφισβήτητα μια επίπονη και μακρά διαδικασία.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το Σύλλογο φίλων Βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων Λέσβου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κυριακή 17-05-2015, ώρα 20.00
Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσικά το συγκρότημα
Saphous Jazz Sextet
Διάρκεια έκθεσης έως 30-05-2015
Ώρες λειτουργίας 19.00-21.00

Με την έκθεση αυτή εγκαινιάζεται και ο νέος εκθεσιακός χώρος στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης (3η πάροδος Μικράς Ασίας).

CI6C5511_resize

CI6C5510_resize

CI6C5508_resize

CI6C5502_resize

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!