Mercury: μία μηχανή που τραβάει σε οποιοδήποτε film αλλά είναι και ψηφιακή


Mercury: μία μηχανή που τραβάει σε οποιοδήποτε film αλλά είναι και ψηφιακή

Τι θα λέγατε αν θα μπορούσατε να έχετε μία μηχανή που να τραβάει από μεγάλο φορμά σε film μέχρι ψηφιακές εικόνες;

Στην πλατφόρμα KickStarter βρίσκεται προς χρηματοδότηση η πρώτη Universal κάμερα, η Mercury, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη της.

Πρόκειται για μία μηχανή της οποίας το πίσω μέρος δέχεται adapters, οι οποίοι επιτρέπουν την λήψη σε οποιοδήποτε film, μεγάλου ή μεσαίου φορμά, 35mm, ή ακόμα και instant film (των Fujifilm και Polaroid), ενώ γίνεται να μπει και ψηφιακή πλάτη για ψηφιακές φωτογραφίες.

Η μηχανή προσφέρει τη δυνατότητα manual λειτουργίας της, ενώ όπως λέει στη περιγραφή της στη KickStarter μπορεί να δεχτεί σχεδόν όποιον φακό έχει φτιαχτεί ποτέ.

Το αρχικό πακέτο της Mercury μπορεί να βγάζει φωτογραφίες μεσαίου φορμά 6×9, με τον adapter 2×3 Graflok, ο οποίος δέχεται πλάτες των Graflex, Mamiya, Horseman, and Mercury.

Από εκεί και πέρα οι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν είναι πολλοί και εξαρτώνται από τις επιθυμίες του φωτογράφου.

Αυτή τη στιγμή η Mercury προσφέρεται στη τιμή των 120 δολαρίων και αναμένεται, αν λάβει χρηματοδότηση, να είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2016.

Mercury

Mercury

Mercury

Ilford HP5+ sheet film (4x5)

Ilford HP5+ sheet film (4×5)

Kodak Portra 400 medium format roll film (6x9)

Kodak Portra 400 medium format roll film (6×9)

Instax Wide instant film

Instax Wide instant film

Kodak Tri-X medium format roll film (6x7)

Kodak Tri-X medium format roll film (6×7)

Kodak Portra 400 sheet film (4x5)

Kodak Portra 400 sheet film (4×5)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Mercury

Πηγή:

KickStarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!