Ο Zuckerberg θα αναγκαστεί να πουλήσει το Instagram αν χάσει επερχόμενη δίκη!


Ο Zuckerberg θα αναγκαστεί να πουλήσει το Instagram αν χάσει επερχόμενη δίκη!

Η Επιτροπή Εμπορίου κατηγορεί τη Meta για μονοπωλιακές πρακτικές και ξεκινάει επίσημα η δικαστική διαμάχη με την εταιρία.

Κακά μαντάτα για τον Zuckerberg; Μια δίκη ορόσημο ξεκινά στις ΗΠΑ που θα κρίνει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία αλλά και το εάν ο Zuckerberg θα αναγκαστεί να πουλήσει το Instagram (και το WhatsApp) εξαιτίας μονοπωλιακών τακτικών. Η Επιτροπή Εμπορίου (FTC: Federal Trade Commission) κατηγορεί τον Zuckerberg για μονοπωλιακές πρακτικές και ισχυρίζεται ότι η Meta (στην οποία ανήκει το Facebook και το Instagram) αγόρασε το 2012 το Instagram και το 2014 το WhatsApp για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό ώστε να λειτουργεί μονοπωλιακά σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Τους επόμενους δύο μήνες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η Meta χρησιμοποίησε την κυριαρχία της για να “εξουδετερώσει πιθανές απειλές” στην αγορά αντί να ανταγωνίζεται δίκαια. Εάν η Επιτροπή Εμπορίου κερδίσει την υπόθεση, θα μπορούσε να αναγκάσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta να πουλήσει και τις δύο πλατφόρμες (Instagram και WhatsApp). Η Meta έχει δηλώσει ότι είναι βέβαιη πως θα κερδίσει, ενώ εικάζεται ότι θα υποστηρίξει πως οι χρήστες του Instagram έχουν “απολαύσει” καλύτερη εμπειρία από τότε που έγινε η εξαγορά του από τη Meta.

Ο Zuckerberg πάντως, είχε δηλώσει το 2008 το εξής: “Είναι καλύτερο να αγοράζεις παρά να ανταγωνίζεσαι”. Αυτό υποδηλώνει από την αρχή της δημιουργίας του Facebook (που μετέπειτα εντάχθηκε στη Meta) τις προθέσεις του CEO για μονοπωλιακή τακτική. Η Επιτροπή Εμπορίου λέει επίσης ότι το Facebook έθεσε σε εφαρμογή πολιτικές που δυσκόλευαν τους μικρότερους ανταγωνιστές να εισέλθουν στην αγορά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες στόχευαν στο να “εξουδετερώσουν τις αντιληπτές ανταγωνιστικές απειλές” ιδιαίτερα κατά τη μετάβαση από τους υπολογιστές σε φορητές συσκευές (smartphones, tablets).

Η μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της Meta πάντως έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Εκτός των άλλων, η Meta λέει ότι θα παρουσιάσει στη δίκη στοιχεία “που κάθε 17χρονος στον κόσμο γνωρίζει”: Ότι το Instagram, το Facebook και το WhatsApp ανταγωνίζονται με τα κινεζικά TikTok, YouTube, X (πρώην Twitter), iMessage και πολλά άλλα. Η υπόθεση εν τω μεταξύ εκδικάζεται κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Trump στις ΗΠΑ. Αυτό έχει ενδιαφέρον χρονικά, καθότι οι πρώτες κατηγορίες κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης διακυβέρνησης Trump.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Zuckerberg άσκησε πιέσεις στον Trump για να αποσύρει την αγωγή της Επιτροπής Εμπορίου. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες φαίνεται να απέτυχαν και η υπόθεση εκδικάζεται κανονικά από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ James Boasberg. Η συνέχεια στο δικαστήριο!

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Instagram Meta

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.