Η Meta λανσάρει ένα εργαλείο για να βοηθήσει ιστότοπους να αφαιρέσουν εικόνες γυμνού ή κακοποίησης ανηλίκων!


Η Meta λανσάρει ένα εργαλείο για να βοηθήσει ιστότοπους να αφαιρέσουν εικόνες γυμνού ή κακοποίησης ανηλίκων!

Η Meta δημιούργησε το Take It Down, για να προστατεύει τους νέους από το να κυκλοφορούν γυμνές φωτογραφίες τους χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους.

Το Take It Down είναι η τελευταία πρωτοβουλία της Meta, που έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC). Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με την πλατφόρμα StopNCII.org που κυκλοφόρησε στο παρελθόν η Meta. Μόνο που αυτή τη φορά, εστιάζει σε γυμνές, μερικώς γυμνές ή σεξουαλικά ακατάλληλες φωτογραφίες και βίντεο ατόμων κάτω των 18 ετών. Είναι φτιαγμένο για να προστατεύει τους νέους από το να κυκλοφορούν γυμνές φωτογραφίες τους χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους.

Πώς όμως θα δουλέψει το εργαλείο αυτό; Η εταιρία δημιουργεί μια βάση δεδομένων σε συνεργασία με το NCMEC, που θα σας επιτρέπει να υποβάλλετε στο Take it Down ένα “ψηφιακό αποτύπωμα” γνωστού υλικού κακοποίησης παιδιών. Είναι ένας αριθμητικός κωδικός που σχετίζεται με μια εικόνα ή ένα βίντεο και όχι με το ίδιο το αρχείο. Να αναφέρουμε πώς η εικόνα ή το βίντεο που χρησιμοποιείτε στο Take it Down, παραμένει στη συσκευή σας και δε μεταφορτώνεται πουθενά. Ο κωδικός αυτός, θα αποθηκευτεί και θα αναπτυχθεί από άλλες πλατφόρμες και ιστοσελίδες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, για να ανιχνεύσει στη συνέχεια σημάδια της εικόνας ή του βίντεο που κυκλοφορούν αλλού στο διαδίκτυο.

Στην περίπτωση που μια διαδικτυακή πλατφόρμα εντοπίσει μια εικόνα ή ένα βίντεο στη δημόσια ή μη κρυπτογραφημένη υπηρεσία της που ταιριάζει με τον αριθμητικό κωδικό, μπορεί να λάβει μέτρα για να περιορίσει τη διάδοση του ακατάλληλου περιεχομένου. Μόλις προστεθεί ένας συγκεκριμένος κωδικός για την εικόνα ή το βίντεό σας στη λίστα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες σαρώνουν (σκανάρουν) τις δημόσιες ή μη κρυπτογραφημένες υπηρεσίες τους. Ωστόσο, οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενδέχεται να έχουν περιορισμένες δυνατότητες αφαίρεσης περιεχομένου που έχει ήδη δημοσιευτεί στο παρελθόν.

Ελπίζουμε πραγματικά αυτή η πρωτοβουλία να βοηθήσει, διότι η κατάσταση εντός και εκτός των social media είναι ανεξέλεγκτη. Δείτε περισσότερα για το Take it Down εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Facebook Instagram Meta

Πηγή:

Gizmodo
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!