Zuckerberg: Παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί τις εικόνες σας για εκπαίδευση των AI αλγορίθμων της Meta!


Zuckerberg: Παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιεί τις εικόνες σας για εκπαίδευση των AI αλγορίθμων της Meta!

Ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει εικόνες που δημοσιεύονται σε Facebook και Instagram για εκπαίδευση των AI αλγορίθμων της Meta.

Πέσατε μήπως από τα σύννεφα; Αυτό που όλος ο κόσμος είχε στο μυαλό του και φοβόταν, έγινε σαφές σε μια δήλωση του Mark Zuckerberg. Πιο συγκεκριμένα, ο Zuckerberg επιβεβαίωσε στις 4 Φεβρουαρίου ότι όσοι δημοσιεύετε εικόνες δημόσια είτε στο Facebook είτε στο Instagram, θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (generative ΑΙ) της Meta. Μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι στο Facebook και το Instagram, υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δημοσίως κοινοποιημένες εικόνες και δεκάδες δισεκατομμύρια δημόσια βίντεο, τα οποία εκτιμούν ότι είναι μεγαλύτερα από το αρχείο δεδομένων Common Crawl. Να αναφέρουμε ότι το αρχείο δεδομένων Common Crawl χρησιμοποιήθηκε από την OpenAI για να δημιουργήσει τις εξαιρετικά δημοφιλείς εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης της.

Αυτό που έκανε αίσθηση στη δήλωσή του Zuckerberg είναι ότι η Meta δε χρειάζεται υπηρεσίες όπως το Common Crawl επειδή έχει ήδη πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων (φυσικά εννοεί τις εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύετε δημόσια καθημερινά σε Facebook και Instagram). Η Meta λέει ότι έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη και πρόσφατα παρουσίασε πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά και εργαλεία που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες της όπως τα Emu Edit και Emu Video. Διαβάστε εδώ περισσότερα για αυτά. Το σημαντικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν είναι νόμιμη αυτού του είδους η χρήση των εικόνων σας από τη Meta.

Η απάντηση βρίσκεται στα γνωστά “Terms and Conditions” (στους όρους χρήσης του Facebook και Instagram) που δυστυχώς δεν μπαίνουμε στον κόπο να διαβάσουμε. Στην πραγματικότητα όταν πατάτε αποδοχή σε αυτά, δίνετε τη συγκατάθεσή σας στη Meta να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό σας. Βεβαίως, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα γιατί προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το είδος της χρήσης κλπ. Ο Zuckerberg ανάφερε ότι τα κέρδη του τριπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο καθώς οι τιμές των μετοχών εκτινάχθηκαν κατά 20% τις τελευταίες μέρες. Κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία του επενδύει πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη και την εικονική πραγματικότητα σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί “μεγάλους παίκτες” όπως η Google, η Microsoft και η OpenAI.

Ο Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της Meta Nick Clegg, παραδέχτηκε ότι αναμένει αρκετές μηνύσεις σχετικά με την υπόθεση αυτή, καθότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Οπότε, το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να δούμε αρκετές δικαστικές διαμάχες ειδικά από φωτογράφους σχετικά με το αν το υλικό τους προστατεύεται τελικά από πνευματικά δικαιώματα ή εάν είναι νόμιμο και “δίκαιο” να χρησιμοποιούνται οι εικόνες τους για την εκπαίδευση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης.

Εσείς πώς βλέπετε τις συγκεκριμένες εξελίξεις;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI Facebook Instagram Meta

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!