Microsoft Video Authenticator: Νέο εργαλείο ΑΙ για να εντοπίζει φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δεχτεί επεξεργασία!


Microsoft Video Authenticator: Νέο εργαλείο ΑΙ για να εντοπίζει φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δεχτεί επεξεργασία!

Η μάχη εναντίον των ψεύτικων ειδήσεων, φωτογραφιών και βίντεο είναι μεγάλη καθώς δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Η Microsoft μπαίνει στο παιχνίδι υπέρ των καλών δημιουργώντας το νέο εργαλείο Video Authenticator.

Το Video Authenticator χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI με σκοπό να ανιχνεύσει βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δεχτεί επεξεργασία από λογισμικό deepfakes.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημιουργούνται από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον πολύ αληθοφανή και μπορεί να ξεγελάσουν τον θεατή.

Το Video Authenticator λειτουργεί αναλύοντας κάθε καρέ σε ένα βίντεο, καθώς και φωτογραφίες, και δίνοντάς τους μια «ποσοστιαία πιθανότητα», που ονομάζεται επίσης βαθμολογία εμπιστοσύνης και υποδηλώνει την πιθανότητα επεξεργασίας του. Κατά την ανάλυση των βίντεο, το Video Authenticator παρουσιάζει στους χρήστες ένα ποσοστό σε πραγματικό χρόνο για κάθε καρέ.

Έρευνα που υποστηρίχτηκε από την Microsoft και έγινε από τον καθηγητή Jacob Shapiro στο Princeton, έχει καταχωρημένες 96 ξεχωριστές εκστρατεές ξένης επιρροής που στοχεύουν 30 χώρες μεταξύ του 2013 και του 2019. Αυτές οι εκστρατείες, που διεξήχθησαν στα κοινωνικά μέσα, επιδίωξαν να δυσφημίσουν αξιοσημείωτους ανθρώπους, να πείσουν το κοινό ή να πολώσουν τις συζητήσεις. Ενώ το 26% αυτών των καμπανιών στοχεύουν τις ΗΠΑ, άλλες χώρες που στοχεύουν περιλαμβάνουν την Αρμενία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Αφρική, την Ταϊβάν, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Υεμένη. Περίπου το 93% αυτών των καμπανιών περιελάμβανε τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου, το 86% ενισχυμένο προϋπάρχον περιεχόμενο και το 74% παραμόρφωσε αντικειμενικά επαληθεύσιμα στοιχεία. Πρόσφατες αναφορές δείχνουν επίσης ότι έχει υπάρξει παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία COVID-19, με αποτέλεσμα θανάτους και νοσηλεία ατόμων που αναζητούν υποτιθέμενες θεραπείες που είναι πραγματικά επικίνδυνες.

Η Microsoft δεν θα διαθέσει το Video Authenticator στο κοινό για να το προστατεύσει από χειραγώγηση που μπορεί να παρεμποδίσει την προσπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Microsoft Video Authenticator

Πηγή:

Microsoft
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!