Minolta MC Rokkor-PG 50mm f/1.4: Οι φθηνοί παλιοί φακοί είναι ιδανικοί για τη λήψη videos


Minolta MC Rokkor-PG 50mm f/1.4: Οι φθηνοί παλιοί φακοί είναι ιδανικοί για τη λήψη videos

Ένας μικρός χαμός γίνεται στο ebay και γενικότερα στο internet με την πώληση μεταχειρισμένου φωτογραφικού εξοπλισμού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύουν οι παλιοί μεταχειρισμένοι prime φακοί εταιρειών που δεν υπάρχουν πια, όπως η Minolta και οι οποίοι πωλούνται για λιγότερα από 100 ευρώ.

Ο Mathieu Stern βρίσκει και δοκιμάζει τέτοιους κινηματογραφικούς φακούς, φακούς δηλαδή με εστιακό μήκος από 35mm μέχρι 90mm και μέγιστο διάφραγμα f/1.2 ως f/2.8.

Στο παρακάτω video δοκιμάζει τον MINOLTA MC Rokkor-PG 50mm f/1.4 του 1973, η τιμή του οποίου είναι συνήθως από 50 μέχρι 100 ευρώ και ο οποίος προσαρμόζεται σε mirrorless μηχανές (συγκεκριμένα στη περίπτωση μας σε Sony) με ένα απλό adapter των 19 δολαρίων.

Φυσικά ο φακός χρησιμοποιείται με manual εστίαση και τα αποτελέσματα που βλέπουμε στο παρακάτω video είναι πάρα πολύ καλά.

O φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λήψη φωτογραφιών με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Mathieu με τον συγκεκριμένο φακό εδώ.

Χρησιμοποιείτε παλιούς φακούς στη μηχανή σας; Αν ναι ποιον και τι αποτελέσματα σας δίνει;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Δηλαδή μπορούμε χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις επαφές να χρησιμοποιήσουμε Nikon 35-70mm f / 3.3-4.5 AF στη D 3300 για βίντεο?

    • #
      1

      oι αντάπτορες είναι συνήθως πλαστικοί και απλά χρησιμοποιούνται για να κουμπώσει πάνω ο φακός. Δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από όσο μπορώ να γνωρίζω αλλά όπως γίνεται πάντα σε όλες τις περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε εξοπλισμό που δεν προτείνεται από τον κατασκευαστή, ο καθένας πράττει με δική του ευθύνη για τον εξοπλισμό του και τυχόν δυσλειτουργίες.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!