Mint InstantFlex TL70, νέα Twin-Lens μηχανή με instant film


Mint InstantFlex TL70, νέα Twin-Lens μηχανή με instant film

Πρόκειται για την Mint InstantFlex TL70, η οποία πήρε το όνομα της από τον συνδυασμό του όρου Twin Lens Camera, TL (με ειδική αναφορά στην Rolleiflex), και το όνομα της Polaroid SX70 (70).

Η Mint InstantFlex TL70 διαθέτει φακό 65.4mm (με 3 στοιχεία) και προσφέρει διαφράγματα f/5.6, f/8, f/16 και f/32 και ταχύτητες από 1/500 μέχρι 10 δευτερόλεπτα (B). Επιπλέον έχει και την ειδική λειτουργία f/bokeh, η οποία δημιουργεί εικόνες με τις πέντε λεπίδες του διαφράγματος να κλείνουν σε σχήμα αστεριού. Η νέα TLR μηχανή έχει και αυτόματη λειτουργία στην οποία υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της αντιστάθμισης της έκθεσης.

Η Mint InstantFlex TL70 εστιάζει από τα 48 εκατοστά, διαθέτει ενσωματωμένο flash, ενώ λειτουργεί με 3 ΑΑ μπαταρίες.

Για την άμεση εκτύπωση φωτογραφιών η νέα instant μηχανή χρησιμοποιεί το film της Fujifilm, Fuji Instax Mini (54x86mm), δίνοντας εικόνες μεγέθους 46×62 εκατοστών.

Κάθε μία Mint InstantFlex TL70 κατασκευάζεται στο χέρι μέσα σε 96 λεπτά από ειδικούς τεχνικούς και είναι 30% πιο λεπτή από τις παραδοσιακές TLR μηχανές του παρελθόντος (ζυγίζει 525 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 141 x 102 x 80.2 χιλιοστά).

Θα είναι διαθέσιμη τον Μάιο στην τιμή των 324 δολαρίων, με δύο χρόνια εγγύηση.

Μπορείτε να την αγοράσετε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!