Πιστεύετε ότι οι mirroless μηχανές θα αντικαταστήσουν τις DSLR; (Αποτέλεσμα Poll)


Πιστεύετε ότι οι mirroless μηχανές θα αντικαταστήσουν τις DSLR; (Αποτέλεσμα Poll)

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι ψήφισαν συνολικά 714 μοναδικά άτομα, στην πιο μαζική συμμετοχή σας σε poll του pttlgr.

To 61%, δηλαδή 438 άτομα, ψήφισαν ότι οι DSLR μηχανές δεν θα αντικατασταθούν στο μέλλον από τις mirrorless μηχανές και το 39%, δηλαδή 276 άτομα, το αντίθετο.

Πιστεύετε ότι οι mirroless μηχανές είναι το μέλλον και θα αντικαταστήσουν τις DSLR?

  • Όχι (61%, 438 Votes)
  • Ναι (39%, 276 Votes)

Ψήφισαν συνολικά: 714

Στην προηγούμενη ψηφοφορία με το ίδιο ερώτημα, πριν δύο χρόνια, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 75% και 25% αντίστοιχα, αλλά σε πολύ μικρότερο δείγμα ατόμων (μόλις 69).

Η διείσδυση των mirrorless μηχανών στην αγορά και στο μυαλό των φωτογράφων φαίνεται ότι ισχυροποιήθηκε τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται και στην κυκλοφορία μηχανών που έχουν επαγγελματικές προδιαγραφές όπως οι Fujifilm X-T1, Panasonic Lumix DMC-GH4, Sony a7s.

Πολλοί επαγγελματίες, κυρίως κινηματογραφιστές και βιντεολήπτες, επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν mirrorless για την δημιουργία videos με κινηματογραφική αίσθηση.

Από την άλλη όταν πρόκειται για φωτογραφικές εργασίες, σε επαγγελματικό επίπεδο, οι DSLR μηχανές παραμένουν η κύρια επιλογή των φωτογράφων.

Υπάρχουν βέβαια και τομείς της φωτογραφίας όπου οι mirrorless έχουν το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους και όγκου, όπως η ταξιδιωτική φωτογραφία και η φωτογραφία δρόμου.

Το σίγουρο είναι ότι οι mirrorless είναι ένα μεγάλο στοίχημα των εταιρειών για το μέλλον και την επανεκκίνηση της αγοράς των φωτογραφικών μηχανών που κάθε χρόνο έχει μεγάλες απώλειες σε πωλήσεις.
Από την μεριά των φωτογράφων η θέληση για μηχανές και φακούς με μικρότερο όγκο και βάρος αποτελεί πάγια επιθυμία που ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα με την περαιτέρω εξέλιξη των μηχανών και της τεχνολογίας των οπτικών.

Το τι θα συμβεί στο μέλλον κανείς δεν το γνωρίζει, αλλά με την τεχνολογία στον φωτογραφικό χώρο να καλπάζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πιθανότητα κάποια στιγμή οι DSLR μηχανές να αντικατασταθούν από ένα άλλο είδος μηχανών είναι πολύ μεγάλη. Και φυσικά αν γίνει κάτι τέτοιο τότε οι mirrorless μηχανές φαίνεται ότι θα είναι η εξέλιξη.

Εσείς τι πιστεύετε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Polls pttlgr articles
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Οτι μικρότερο σε μέγεθος δεν ειναι πάντα καλο και βολικό
    Θυμηθείτε τα κινητα παντούφλες, αντικαταστηθηκαν σταδιακά απο κινητά που ολο και μίκραιναν τοσο που κανένα απ αυτα δεν εχει επιζήσει ως τις μέρες μας, επειδή τελικά αποδεικτικαν άβολα και αχρηστα για το μεσο χρηστη.
    Η φωτογραφική μηχανη του μέλλοντος ειναι εκείνη που προσαρμόζεται πρακτικά στην ανατομία και στις απαιτησεις του ανθρώπινου σώματος σ ολες τις ηλικίες γενικα.
    Η μαζικη αγορά του ειδους DSLR δεν αφορα τους 20ρηδες αλλα 38ρηδες + αγοραστες που περιστρεφονται ηλικιακά γυρω απο αρχη πρεσβυωπίας, αρχη σύνδρομου καρπιαίου σωληνα αδιάγνωστου ακομα αυχενικού συνδρόμου κτλ κτλ.
    Υπάρχει ένα στάνταρ όριο στα μεγέθη. Και οσο οι ανθρώπινες αισθήσεις θα αμβλύνονται απο την συνεχή υπερχρηση των ηλεκτρονικών συσκευών τόσο τα χειροπιαστά μεγέθη θα παραμένουν
    αναντικαταστατα.
    Κ.Β

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!