MIT: Δημιούργησε video στα οποία έχουμε αλληλεπίδραση με αντικείμενα


MIT: Δημιούργησε video στα οποία έχουμε αλληλεπίδραση με αντικείμενα

Η τεχνολογία εξελίσσεται και το μέλλον θα είναι συναρπαστικό για όλους μας, ειδικά στον τομέα της εικόνας.

Παράδειγμα είναι η νέα εργασία ερευνητών του MIT, του τμήματος Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL), η οποία βασίζεται σε ένα αλγόριθμο που επιτρέπει την αλληλεπίδραση μας με αντικείμενα που έχουν καταγραφεί σε video.

Η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της τεχνικής εικόνας Interactive Dynamic Video (IDV) που επιτρέπει να “ακουμπάμε” αντικείμενα σε ένα video και αυτά να αντιδρούν ανάλογα.

Οι ερευνητές κατέγραψαν σε video 5 δευτερολέπτων, με μία απλή DSLR, διάφορα αντικείμενα και χρησιμοποιώντας ειδικό αλγόριθμο υπολόγισαν μέσω δονήσεων, πως αυτά τα αντικείμενα κινούνται στον χώρο (χωρίς να έχουν πληροφορίες για τις 3D διαστάσεις των αντικειμένων).

Στη συνέχεια κατάφεραν να μπορούν με το ποντίκι ενός Η/Υ να αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα στο video.

Η νέα τεχνική μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, από τον έλεγχο της στατικότητας κτιρίων, μέχρι τον κινηματογράφο και την επιτυχή αλληλεπίδραση ψηφιακών χαρακτήρων με φυσικά αντικείμενα.

Δείτε το video που επεξηγεί τη νέα τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

MIT

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    ενδιαφέρον!!! περιμένουμε λοιπόν την εφαρμογή του σε “ροζ” περιεχόμενο!!!! :p

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!