Δωρεάν online μαθήματα φωτογραφίας από το MoMA


Δωρεάν online μαθήματα φωτογραφίας από το MoMA

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), προσφέρει για έξι εβδομάδες δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας.

Το MoMA, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο, προσφέρει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας, μέσω της πλατφόρμας Coursera. Εισηγήτρια των μαθημάτων είναι η έφορος του φωτογραφικού τμήματος του μουσείου, Sarah Meister.

Τα μαθήματα βασίζονται στη συλλογή του μουσείου με έργα γνωστών φωτογράφων, στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίσουν τις διαφορετικές ιδέες, τις προσεγγύσεις, τις τεχνικές και τα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση και τη δημιουργία της κάθε φωτογραφίας.

Επίσης, μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία, δια μέσου της ιστορίας της, χρησιμοποιείται ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, επιστημονικής έρευνας, ιστορικής καταγραφής και οπτικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα μαθημάτων με την ονομασία Seeing Through Photographs, ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο φωτογραφικό θέμα, μετά το πέρας του οποίου, οι συμμετέχοντες μπορούν να επαληθεύσουν τις γνώσεις τους με ένα quiz.

Στο τέλος, όσοι πήραν μέρος στο πρόγραμμα, θα μπορούν να λάβουν προαιρετικά ένα πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης των μαθημάτων, στην τιμή των 45 δολαρίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
– 1η εβδομάδα – Introduction to Seeing Through Photographs
– 2η εβδομάδα – One Subject, Many Perspectives
– 3η εβδομάδα – Documentary Photography
– 4η εβδομάδα – Pictures of People
– 5η εβδομάδα – Constructing Narratives & Challenging Histories
– 6η εβδομάδα – Ocean of Images: Photography & Contemporary Culture

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή για τα δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στην ιστοσελίδα της Coursera.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

MoMA
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!