Monochrome Photography Awards 2020: Οι μεγάλοι νικητές της ασπρόμαυρης φωτογραφίας αποκαλύφθηκαν!


Monochrome Photography Awards 2020: Οι μεγάλοι νικητές της ασπρόμαυρης φωτογραφίας αποκαλύφθηκαν!

Αποκαλύφθηκαν οι μεγάλοι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας για την ασπρόμαυρη εικόνα, Monochrome Photography Awards.

Μην ξεχάσεις να διαβάσεις το άρθρο μας τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας και βίντεο που αξίζει να πάρεις μέρος [2021].

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι Abstract | Αρχιτεκτονική | Conceptual | Μόδα / Ομορφιά | Fine Art| Τοπία | Φύση | Γυμνό | Φωτορεπόρτερ | Επεξεργασία | Πορτραίτο | Δρόμου | Άγρια ζωή.

Ως Monochrome Photographer of the Year 2020 (επαγγελματίες) επιλέχτηκε ο φωτογράφος Ksystof Mozyro με την εικόνα Opponents (αντίπαλοι), με την οποία κέρδισε και την κατηγορία Φωοτρεπορτάζ, Επαγγελματίες.

H εικόνα στην αρχή του άρθρου με την οποία αναδείχτηκε ο Ksystof Mozyro βγήκε κατά τις διαμαρτυρίες του Black Lives Matter, το οποίο είναι ένα διεθνές κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που προέρχεται από την αφρικανική-αμερικανική κοινότητα, η οποία εναντιώνεται στη βία και τον συστηματικό ρατσισμό προς τους μαύρους. Η BLM πραγματοποιεί τακτικά διαμαρτυρίες που μιλούν ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τις δολοφονίες μαύρων από την αστυνομία και ευρύτερα ζητήματα όπως το φυλετικό profiling και η φυλετική ανισότητα στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το κίνημα επέστρεψε στα εθνικά πρωτοσέλιδα και κέρδισε περαιτέρω διεθνή προσοχή κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων διαμαρτυριών του μετά το θάνατο του George Floyd το 2020 από την αστυνομία, στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Πέθανε μετά τη σύλληψή του για φερόμενη χρήση πλαστών χρημάτων για την αγορά τσιγάρων. Ένας λευκός αστυνομικός, γονάτισε στο λαιμό του για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, οδηγώντας στο θάνατό του. Τα γεγονότα της σύλληψης, του θανάτου και των ενεργειών των αξιωματικών οδήγησαν σε διεθνείς διαμαρτυρίες του κινήματος Black Lives Matter, σε εκκλήσεις για αστυνομική μεταρρύθμιση και νέα νομοθεσία για την αντιμετώπιση φυλετικών ανισοτήτων. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν και συνεχίστηκαν από τότε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι φωτογραφίες λήφθηκαν στις 6 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει ο φωτογράφος:

Βρέθηκα στο κέντρο της συγκέντρωσης, βιώνοντας όλο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων και παρατηρώντας την ασυνήθιστη συμπεριφορά. Το γεγονός ότι η διαμαρτυρία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κάνει αυτό το γεγονός ακόμη πιο σημαντικό.

Περίπου στις 11 μ.μ., μετά από πολλές ώρες που στεκόμουν μέσα στο πλήθος, με πήραν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας. Ο αστυνομικός με ανέκρινε και έλεγξε την ταυτότητα μου. Τελικά, μπόρεσα να φύγω, αλλά με συμβούλευσαν να μην επιστρέψω στο κέντρο της πόλης εντός 24 ωρών, καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μου.

Ως Monochrome Discovery of the Year 2020 (ερασιτέχνες) επιλέχτηκε ο SVETLIN YOSIFOV με το πορτραίτο μίας γυναίκας της φυλής Mursi, με το οποίο κέρδισε και την κατηγορία πορτραίτου. Πρόκεται για μια αφρικανική φυλή στην απομονωμένη κοιλάδα Omo στη Νότια Αιθιοπία κοντά στα σύνορα με το Σουδάν. Η φωτογραφία είναι μέρος του άλμπουμ “SECOND ETHIOPIAN TRIBES EXPEDITION” 2019.

Ας δούμε τους νικητές σε κάθε κατηγορία στην επόμενη σελίδα του άρθρου, αξίζει τον χρόνο σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Λάμπρος Παπαγεωργίου | 30 Ιανουαρίου 2021 στις 14:28

    Τεράστια η προσφορά σας.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!