Πληθαίνουν οι θάνατοι ανθρώπων την ώρα που προσπαθούν να βγάλουν μια selfie στην Αυστραλία!


Πληθαίνουν οι θάνατοι ανθρώπων την ώρα που προσπαθούν να βγάλουν μια selfie στην Αυστραλία!

Σύμφωνα με ειδικούς, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στην Αυστραλία πεθαίνουν από ατυχήματα κατά τη λήψη selfie φωτογραφιών.

Το τραγικό φαινόμενο θανάτων κατά τη διάρκεια προσπάθειας να βγει μια selfie φωτογραφία, δυστυχώς αυξάνεται αντί να μειώνεται. Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής (ABS), ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τυχαίες πτώσεις τον περασμένο χρόνο, είναι περίπου 3.747, με 20 από αυτούς να αφορούν σημεία όπου υπάρχει γκρεμός. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τυχαίων πτώσεων από γκρεμούς, από τότε που ο οργανισμός άρχισε να μετράει τα δεδομένα το 2012. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι τα δεδομένα αυτά αφορούν ατυχήματα κατά την λήψη selfie φωτογραφιών.

Πιστεύεται ότι η άνοδος των selfies είναι πίσω από την συγκεκριμένη ανοδική τάση θανάτων στην Αυστραλία, όπου ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να τραβήξουν τολμηρές φωτογραφίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια μελέτη από το Ίδρυμα iO διαπίστωσε ότι 379 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ έβγαζαν selfie σε όλο τον κόσμο, μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουλίου 2021. Η Αυστραλία κατατάσσεται στην πέμπτη υψηλότερη θέση με 15 θανάτους, με την Ινδία να βρίσκεται στην κορυφή με 100 θανάτους, ενώ η Αμερική είναι δεύτερη με 39 θανάτους.

Οι ερευνητές της έκθεσης iO συγκέντρωσαν δεδομένα για τα 10 πιο επικίνδυνα μέρη στη γη, για να τραβήξετε selfie. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν το φαράγγι Glen στις ΗΠΑ, τους καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, το Charco del Burro στην Κολομβία, καθώς και το Taj Mahal και την κοιλάδα Doodhpathri στην Ινδία. Η Δρ Rachael Murrihy, διευθύντρια του Κέντρου Kidman στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, προειδοποίησε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την αύξηση των θανάτων στη χώρα. Η Murrihy αναφέρει το εξής:

Είναι φυσιολογικό μέρος της ζωής των εφήβων να παίρνουν ρίσκα και παίρνουν ρίσκα γιατί αυτό τους βοηθά να διαμορφώσουν την ταυτότητά τους και να καταλάβουν ποιοι είναι. Δυστυχώς, το TikTok παρέχει ένα φόρουμ για να το κάνουν αυτό, αλλά αυτό δεν πρόκειται για το είδος της υγιούς ανάληψης κινδύνου που θα θέλαμε να δούμε από τους έφηβους.

Υπάρχουν δυστυχώς τόσα τραγικά παραδείγματα ανθρώπων που πέθαναν κατά αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2020, η Rosy Loomba, έπεσε και σκοτώθηκε την ώρα που έβγαζε φωτογραφία με τον σύζυγό της, σε ένα δημοφιλές σημείο για selfies στο Εθνικό Πάρκο Grampian στη Βικτώρια της Αυστραλίας. Σύμφωνα με το 7news, το ζευγάρι είχε αποφασίσει να σκαρφαλώσει στον φράκτη ασφαλείας για να πάει να βγάλει μια selfie στην προεξοχή του βράχου. Κατά την επιστροφή τους όμως από την προεξοχή, η Loomba έχασε την ισορροπία της και έπεσε από ύψος 30 μέτρων. Το τραγικό είναι, ότι την ώρα του θανάτου της Loomba, άλλα 30 άτομα περίμεναν να βγάλουν τις φωτογραφίες τους στο σημείο αυτό.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Selfies Smartphone Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!