Η NASA και η Gigapan δημιουργούν ένα τεράστιο selfie πανόραμα του πλανήτη μας


Η NASA και η Gigapan δημιουργούν ένα τεράστιο selfie πανόραμα του πλανήτη μας

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα της Γης η Gigapan συνεργάστηκε με την NASA για να δημιουργήσει μία τεράστια πανοραμική εικόνα της Γης από selfies φωτογραφίες των κατοίκων της.

H ΝASA ζήτησε από τους κατοίκους της Γης να ανεβάσουν μία selfie από το σημείο που βρίσκονται, με αποτέλεσμα στις 22 Απριλίου να συγκεντρωθούν σε Twitter, Instagram, Facebook, Google+ και Flickr πάνω από 50.000 φωτογραφίες με tag #globalselfie από 113 χώρες του πλανήτη.

Η επεξεργασία της τελικής εικόνας χρειάστηκε εβδομάδες και τελικά χρησιμοποιήθηκαν 36.422 selfies. Το συνολικό μέγεθος της τελικής εικόνας είναι 3.20 Gigapixels και για την δημιουργία της η Gigapan βασίστηκε σε φωτογραφίες κάθε ημισφαιρίου από τις 22 Απριλίου 2014 που ανέλαβε να βγάλει η NASA.

Μπορείτε να zoomαρετε για να δείτε τις selfies ή να ξεζουμάρετε για να απολαύσετε το τεράστιο μωσαϊκό της Γης εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

gigapan NASA Selfies

Πηγή:

NASA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!