Αυτή η ηλιακή έκλειψη δεν ήταν ορατή από τη Γη, αλλά η NASA την απαθανάτισε από το διάστημα!


Αυτή η ηλιακή έκλειψη δεν ήταν ορατή από τη Γη, αλλά η NASA την απαθανάτισε από το διάστημα!

Στις 29 Ιουνίου, το SDO απαθανάτισε το φεγγάρι να περνά μπροστά από τον ήλιο, σχηματίζοντας μια μερική έκλειψη ηλίου.

Η συγκεκριμένη μερική ηλιακή έκλειψη, ήταν ορατή μόνο από το διάστημα. Η NASA μοιράστηκε την εικόνα και το βίντεο που τράβηξε το SDO. (SDO: Solar Dynamics Observatory, μια αποστολή της NASA που παρακολουθεί τον Ήλιο από το 2010). Στις 29 Ιουνίου, το SDO απαθανάτισε το φεγγάρι να περνά μπροστά από τον ήλιο, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η διέλευση του φεγγαριού διήρκεσε μεταξύ 01:19 και 1:54 π.μ. Στο απόγειό της, η Σελήνη κάλυψε περίπου το 67% του Ήλιου και το συμβάν διήρκεσε περίπου 35 λεπτά. Τα σεληνιακά βουνά φωτίστηκαν από το έντονο ηλιακό φως, αν και είναι δύσκολο να τα δει κανείς ενώ παρατηρεί τη διέλευση. Ωστόσο, μπορείτε να τα δείτε σε αυτή την κοντινή εικόνα του άκρου της Σελήνης:

Επιπλέον, ο Patricio Leon από το Σαντιάγο της Χιλής κατάφερε ακόμη και να αναγνωρίσει τα σεληνιακά βουνά. Όπως αναφέρει ο ίδιος:

Είναι μέρος των οροσειρών Leibnitz και Doerfel κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης.

Δείτε την παρακάτω εικόνα που δείχνει τις συγκεκριμένες οροσειρές:

Ο Leon αναφέρει:

Η επάνω εικόνα είναι ένας τοπογραφικός χάρτης από το Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO). Κάθε κόκκινη κουκκίδα στον χάρτη του LRO, ονομάζεται στην εικόνα της έκλειψης κάτω από αυτήν.

Το Solar Dynamics Observatory της NASA, παρακολουθεί τον Ήλιο από το 2010. Το παρατηρητήριο που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου 2010, είναι μέρος του προγράμματος Living With a Star, και παρακολουθεί τον ήλιο με ένα στόλο διαστημικών σκαφών, τραβώντας φωτογραφίες του κάθε 0,75 δευτερόλεπτα. Μελετά επίσης το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, την ατμόσφαιρα, τις ηλιακές κηλίδες και άλλες πτυχές που επηρεάζουν τη δραστηριότητα του, κατά τη διάρκεια του 11ετούς ηλιακού κύκλου.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!