To Curiosity Rover έστειλε μία μοναδική πανοραμική εικόνα που είναι ασπρόμαυρη και έγχρωμη!


To Curiosity Rover έστειλε μία μοναδική πανοραμική εικόνα που είναι ασπρόμαυρη και έγχρωμη!

Μπορεί το Preseverance Rover να είναι ο τελευταίος επισκέπτης της NASA στον Άρη αλλά το Curiosity Rover παραμένει εν ενεργεία στον κόκκινο πλανήτη.

Το “παλιό” Curiosity συνεχίζει να εξερευνα τον Άρη και να τον φωτογραφίζει και αυτή την φορά κατέγραψε ένα εκπληκτικό πανόραμα του Κόκκινου Πλανήτη χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες κάμερες πλοήγησής του.

Συνδυάζοντας δύο ασπρόμαυρες εικόνες που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, η ομάδα του Curiosity πρόσθεσε μπλε, πορτοκαλί και πράσινο χρώμα προκειμένου να αναπτύξει μια καλλιτεχνική προβολή της ορεινής σκηνής.

Το Curiosity καταγράφει ένα κάδρο 360 μοιρών του περιβάλλοντός του, με τις ασπρόμαυρες κάμερες πλοήγησης, κάθε φορά που ολοκληρώνει μια διαδρομή. Για να διευκολύνει την αποστολή του πανοράματος στη Γη, το rover το διατηρεί σε συμπιεσμένη, χαμηλής ποιότητας μορφή. Αλλά όταν η ομάδα του rover είδε τη θέα από το πιο πρόσφατο σημείο στάσης του Curiosity, η σκηνή ήταν πολύ όμορφη για να μην την καταγράψει με την υψηλότερη ποιότητα που μπορούσαν να βγάλουν οι κάμερες πλοήγησης.

Πολλά από τα πιο εντυπωσιακά πανοράματα του rover προέρχονται από το έγχρωμο όργανο Mastcam, το οποίο έχει πολύ υψηλότερη ανάλυση από τις κάμερες πλοήγησης. Γι’ αυτό η ομάδα πρόσθεσε τα δικά της χρώματα σε αυτήν την τελευταία εικόνα. Οι μπλε, πορτοκαλί και πράσινες αποχρώσεις δεν είναι αυτό που θα έβλεπε το ανθρώπινο μάτι. Αντίθετα, αντιπροσωπεύουν τη σκηνή όπως προβάλλεται σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Στις 16 Νοεμβρίου 2021 (την 3.299η Αρειανή ημέρα ή sol της αποστολής), οι μηχανικοί έδωσαν εντολή στο Curiosity να τραβήξει δύο σετ ψηφιδωτών ή σύνθετων εικόνων, απαθανατίζοντας τη σκηνή στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 4:10 μ.μ. τοπική ώρα Άρη. Οι δύο ώρες της ημέρας παρείχαν αντίθετες συνθήκες φωτισμού που αναδείκνυαν μια ποικιλία από λεπτομέρειες του τοπίου. Στη συνέχεια, η ομάδα συνδύασε τις δύο σκηνές σε μια καλλιτεχνική αναδημιουργία που περιλαμβάνει στοιχεία από την πρωινή σκηνή σε μπλε, την απογευματινή σκηνή σε πορτοκαλί και συνδυασμό και των δύο σε πράσινο.

Στο κέντρο της εικόνας είναι η θέα προς τα πίσω στο όρος Sharp, το βουνό ύψους 5 χιλιομέτρων στο οποίο το Curiosity περιπλανάται από το 2014. Στρογγυλεμένοι λόφοι διακρίνονται στο βάθος, στο κέντρο δεξιά. Το Curiosity είχε μια πιο κοντινή εικόνα αυτών των λόφων τον Ιούλιο, όταν το rover άρχισε να βλέπει ενδιαφέρουσες αλλαγές στο τοπίο. Ένα πεδίο με κυματισμούς άμμου γνωστό ως “Sands of Forvie” εκτείνεται στα 400 έως 800 μέτρα μακριά.

Στο άκρο δεξιά του πανοράματος είναι το απόκρημνο Βουνό “Rafael Navarro”, που πήρε το όνομά του από έναν επιστήμονα της ομάδας Curiosity που πέθανε νωρίτερα φέτος. Πίσω του βρίσκεται το πάνω μέρος του όρους Sharp, πολύ πάνω από την περιοχή που εξερευνά το Curiosity. Το βουνό Sharp βρίσκεται μέσα στον κρατήρα Gale, μια λεκάνη πλάτους πλάτους 154 χιλιομέτρων που σχηματίστηκε από μια αρχαία πρόσκρουση. Το μακρινό χείλος του κρατήρα Gale έχει ύψος 2,3 χιλιόμετρα και είναι ορατό στον ορίζοντα περίπου στα 30 έως 40 χιλιόμετρα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Curiosity Rover NASA

Πηγή:

NASA
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!