Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές του National Geographic Nature Photographer of the Year 2017


Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές του National Geographic Nature Photographer of the Year 2017

Το National Geographic ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού National Geographic Nature Photographer of the Year 2017.

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού είναι ο Jayaprakash Joghee Bojan από τη Σιγκαπούρη, με την εικόνα Face to Face in a River in Borneo, ενός αρσενικού ουρακοντάγκου σε ποταμό του Βόρνεο στην Ινδονησία. Η λήψη έγινε με την Canon EOS 5D IV (220mm, 1/2000, f/5, ISO 1250).

Ο μεγάλος νικητής δήλωσε “Ειλικρινά μερικές φορές τυφλώνεσαι όταν συμβαίνουν πράγματα. Παρασύρεσε από τη στιγμή. Πραγματικά δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Δεν αισθάνεσαι τον πόνο, τα τσιμπήματα των κουνουπιών, δεν αισθάνεσαι το κρύο, επειδή το μυαλό σου είναι τελείως χαμένο σε αυτό που συμβαίνει μπροστά σου” (Honestly, sometimes you just go blind when things like this happen. You’re so caught up. You really don’t know what’s happening. You don’t feel the pain, you don’t feel the mosquito bites, you don’t feel the cold, because your mind is completely lost in what’s happening in front of you).

Το βραβείο στην κατηγοριά Landscapes (τοπία) πήγε στον Karim Iliya με την εικόνα λάβας από την Χαβάη, FireFall. Η λήψη έγινε με την Canon EOS-1D X Mark II (50mm, 1/800, f/6.3, ISO 1000).

Στην κατηγορία Aerials νικητής είναι ο Todd Kennedy με την φωτογραφία Rock Pool, στην οποία απεικονίζεται μίας φυσική πισίνας από βράχια, που διευρύνθηκε τη δεκαετία του ’30, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Τέλος στην κατηγορία Underwater (υποβρύχια) νικητής είναι ο Jim Obester με την εικόνα από μία ανεμώνη, Fluorescent Anemone στο Hood Canal της Ουάσιγκτον. Η λήψη έγινε με την Nikon D800 (105mm, 1/160, f/9, ISO 800).

Το βραβείο κοινού στην κατηγορία Wildlife (άγρια ζωή) πήρε ο Harry Collins με την φωτογραφία Great Gray Owl, μίας γκρίζας κουκουβάγιας να κυνηγάει στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φωτογραφία έγινε χωρίς να χρησιμοποιηθεί δόλωμα. Η λήψη έγινε με την Nikon D5 (600mm, 1/2500, f/5.6, ISO 1250).

Το βραβείο κοινού στην κατηγορία Landscapes (τοπία) πήγε στον Wojciech Kruczyński με την φωτογραφία Kalsoy, ενός φάρου στο νησί Kalsoy των Νησιών Φαρόε. Η λήψη έγινε με την Sony A7R (16mm, 1/4, f/10, ISO 100).

Το βραβείο κοινού στην κατηγορία Aerials πήγε στον David Swindler με την φωτογραφία Meandering Canyon, από ένα φαράγγι στη Utah των Η.Π.Α. Η λήψη έγινε με το DJI FC220 (4.73mm, 1/580, f/2.2, ISO 100).

Τέλος το βραβείο κοινού στην κατηγορία Underwater (υποβρύχιο) πήγε στον Matthew Smith για την εικόνα Drift, του πλάσματος Pacific man of war (Physalia physalis) από την Αυστραλία.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή σε 2η και 3η θέση για κάθε κατηγορία.

Wildlife 2η. θέση Mother’s love, Alejandro Prieto
Φλαμίνγκο στο Μεξικό. Η λήψη έγινε με Nikon D4 (550mm, 1/125, f/10, ISO 1600).

Wildlife 3η θέση. White Fighters, Bence Mate
2 Σταχτοτσικνιάδες και ένας αετός σητν Ουγγαρία. Η λήψη έγινε με Canon EOS-1D X (140mm, 1/1600, f/4, ISO 1600)

Landscape 2η θέση. Dushanzi Grand Canyon, Yuhan Liao
Λήψη από το φαράγγι Dushanzi Grand Canyon της Κίνας.

Landscape 3η θέση. Mike Olbinski
Illuminate, λήψη από το Grand Canyon των Η.Π.Α. Η λήψη έγινε με Canon EOS 5DS R (24mm, 30/1 δευτ., f/5.6, ISO 160)

Aerials 2η θέση. Takahiro Bessho
From Above, λήψη από δρόμο της Takashima στην Ιαπωνία.
Η λήψη έγινε με DJI FC6310 (8.8mm, 1/60 δευτ., f/3.5, ISO 100)

Aerials 3η θέση. Greg C.
Drip, λήψη από ηφαίστειο της Χαβάη.

Underwater 2η θέση. In Your Face, Shane Gross. Λήψη ενός καρχαρία, που έγινε με την μηχανή σε ένα βράχο και ενεργοποίηση από απόσταση. Η λήψη έγινε με την Nikon D90 (10mm 1/100 f/18 ISO 100)

Underwater 3η θέση. Flying fish in motion. Λήψη ενός ιπτάμενου ψαριού την νύχτα. Η λήψη έγινε με την Nikon D4 (60mm 1/8 f/16 ISO 500)

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες που ξεχώρισαν εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!