Το National Geographic επιλέγει τις 10 καλύτερες μηχανές για ταξιδιώτες


Το National Geographic επιλέγει τις 10 καλύτερες μηχανές για ταξιδιώτες

Η λίστα περιλαμβάνει mirrorless και compact μηχανές και ανάμεσα τους δεν υπάρχει ούτε μία DSLR μηχανή αλλά ούτε και μία Nikon μηχανή. Απουσιάζουν επίσης μηχανές των Leica, Pentax και Ricoh.

Η λίστα περιλαμβάνει τις:
Fujifilm X-T1
Canon EOS M3
Olympus OM-D E-M5 Mark II
Sony a7R II
Panasonic Lumix DMC-GX8

Panasonic Lumix DMC-GH4
Sony Alpha a6000
Fujifilm Χ100Τ
Olympus TG-3
Sony DSC-RX10

Απολογισμός:
Sony: 3
Fujifilm: 2
Panasonic: 2
Olympus: 2
Canon: 1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Fujifilm Olympus Panasonic Sony
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Δεν θα συμφωνήσω με αυτην την λιστα. Ταξιδεψα στην Πραγα και υπηρχαν τοσες πολλες dslr μηχανες στον δρομο οπως και γω και οι περισσοτερες ηταν Nikon.

    • #
      1

      Συμφωνώ. Ζω σε τουριστική περιοχή με επισκέπτες υψηλού επιπέδου και οι περισσότεροι φωτογραφιζουν με Nikon. Σταθερά. Ακολουθούν τα smartpfones και έπονται οι ολες υπόλοιπες φωτογραφικές μηχανές.
      Κ.Β

  • #
    1

    Μου κάνει εντύπωση το ότι στην παραπάνω λίστα δεν υπάρχει πουθενά η -κατά τη γνώμη μου εξαιρετική μηχανή- Ricoh GR. Μικρή σε μέγεθος αλλά με κατασκευή που αντέχει, πολύ καλή ποιότητα φακού, APS-C αισθητήρα στα 16MP και εικόνας που ικανοποιεί, και όλα αυτά σε καλή τιμή.
    Όσο για αυτά που λέει παραπάνω ο Μιχάλης, πραγματικά οι περισσότεροι ταξιδιώτες που είδα σε πρόσφατα ταξίδια μου τόσο στην Βουδαπέστη, όσο και στην Βαρσοβία φωτογράφιζαν με DSLR και μάλιστα Nikon.

  • #
    1

    παιδιά η λίστα λέει ποιες προτείνει ο αρθρογράφος του NG και όχι ποιες χρησιμοποιούνται…

    μην μπερδεύεστε…είναι λογικό να κυκλοφορούν περισσότερες DSLR αφού υπάρχουν πολλά χρόνια παραπάνω…
    το σίγουρο πάντως είναι ότι ειδικά για ταξιδιωτική φωτογραφία οι mirrorless είναι κατά τη γνώμη μου πολύ πιο κατάλληλες…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!