Το National Geographic επιλέγει τις 10 καλύτερες “Compact” μηχανές για ταξιδιώτες


Το National Geographic επιλέγει τις 10 καλύτερες “Compact” μηχανές για ταξιδιώτες

Στην ουσία ο Dan ανανέωσε την λίστα που είχαμε δει να δημοσιεύεται τον Ιούλιο του 2014.
Από την λίστα κόπηκαν οι Fujifilm X-Pro 1, Panasonic Lumix DMC-GH3, Sony NEX-6 και Olympus Stylus TG-2 iHS για να αντικατασταθούν από νεότερα μοντέλα.

– Fujifilm X-T1
– Fujifilm X-E2
– Panasonic Lumix DMC-GH4
– Panasonic Lumix DMC-GX7
– Sony a6000
– Sony a7
– Olympus Stylus TG-3
– Olympus OM-D E-M1
– Ricoh GR
– Sony DSC-RX10

Συμφωνείτε με την λίστα; Πιστεύετε ότι λείπει κάποια ή δεν θα έπρεπε να είναι κάποια στις 10 καλύτερες μηχανές για ταξιδιώτες;

Fujifilm X-T1

Fujifilm X-T1

Fujifilm X-E2

Fujifilm X-E2

Panasonic Lumix DMC-GH4

Panasonic Lumix DMC-GH4

Panasonic Lumix DMC-GX7

Panasonic Lumix DMC-GX7

Sony a6000

Sony a6000

Sony A7

Sony A7

Olympus Tough TG-3

Olympus Tough TG-3

Olympus OM-D E-M1

Olympus OM-D E-M1

Ricoh GR

Ricoh GR

Sony RX10

Sony RX10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

National Geographic
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    Νονιζω οτι αυτες οι λιστες ειναι εκ του πονηρου……..

  • #
    1

    Παρόλο που οι περισσότερες απο αυτές τις μηχανές βγάζουν εξαιρετικές φωτογραφίες π.χ η Fujifilm X-T1 την οποία έχω δοκιμάσει, δε μπορώ να καταλάβω την επιμονή των περισσοτέρων κατασκευαστών mirroless, σ’αυτά τα ρετρό σώματα που δεν είναι και οτι πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου. Η Ricoh GR για παράδειγμά είναι οτι ασχημότερο κυκλοφορεί. Η τεχνολογία εξελίσσεται και αυτοί ξεθάβουν αυτα τα αφαιρετικά σχέδια δεκαετίας 70 σαν να έχουν στερέψει απο ιδέες.

    • #
      1

      εδώ Κώστα, όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω…είναι πολύ πιο όμορφες από τις νέας “κοψιάς” μηχανές και νομίζω τα χειριστήρια βοηθούν αρκετά να μην ψάχνεις από που αλλάζουν οι βασικές της ρυθμίσεις..βέβαια γούστα είναι αυτά! ;)

      • #
        1

        Φυσικά και γούστα είναι αυτά…
        Αυτήν είναι η προσωπική μου άποψη χωρίς να θέλω να επηρεάσω κανέναν.

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γρηγόρης Τσελεπίδης | 1 Οκτωβρίου 2014 στις 9:52

    Έχοντας δουλέψει με τις Sony nex, RX10 και Ricoh GR ομολογώ ότι είναι ότι καλύτερο για ταξιδιωτική φωτογραφία. Το μόνο ελάττωμα που βρήκα είναι η άγρια υφή του μαγνήσιου στην Ricoh που συγκρατεί και το παραμικρό ίχνος σκόνης..

  • #
    1

    Προσωπικά θεωρώ ότι για ταξίδι η Ricoh GR είναι ότι πρέπει καθώς η φορητότητά της σε συνδυασμό με τον πολύ καλό αισθητήρα, τον οξύ φακό και το εστιακό μήκος και το μικρό της βάρος σου επιτρέπουν να την έχεις συνεχώς μαζί σου για μια πλειάδα φωτογραφικών καταστάσεων .Ίσως το μόνο μειονέκτημά της είναι ότι ο φακός είναι σταθερός.Αλλά από την άλλη πιστεύω ότι αυτό σε κάνει και καλύτερο φωτογράφο αν την μάθεις και την χρησιμοποιείς αρκετά.Επίσης το μενού της είναι σχεδιασμένο για το φωτογράφο καθώς είναι απολύτως παραμετροποιήσιμο.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!