Αυτοί είναι οι νικητές του National Geographic Travel Photographer of the Year 2016


Αυτοί είναι οι νικητές του National Geographic Travel Photographer of the Year 2016

To National Geographic ανακοίνωσε τους μεγάλους νικητές του Travel Photographer of the Year 2016.

Το μεγάλο βραβείο και τη πρώτη θέση στη κατηγορία “People” πήρε ο Anthony Lau με τη φωτογραφία με τίτλο “Winter Horseman” (χειμερινός καβαλάρης), όπου απεικονίζει ένα καβαλάρη στη Μογγολία. O μεγάλος νικητής κέρδισε ένα επταήμερο φωτογραφικό σαφάρι για πολικές αρκούδες.

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας “People” βρέθηκε η φωτογραφία Rooftop Dreams – Varanasi (όνειρα στην ταράτσα) από τη Yasmin Mund. Απεικονίζει οικογένειες να κοιμούνται στις ταράτσες των σπιτιών τους, στη Varanasi της Ινδίας, λίγο πριν την αυγή.

Yasmin-Mund

Στη τρίτη θέση της κατηγορίας “People” έχουμε την εικόνα “Remote life at -21 degree” (απομακρυσμένη ζωή στους -21 βαθμούς) του Mattia Passarini, η οποία απεικονίζει μία γυναίκα που μεταφέρει ένα κορμό δέντρου σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας.

Mattia-Passarini

Στην κατηγορία “Nature” (φύση) την πρώτη θέση πήρε ο Hiroki Inoue με την εικόνα “Wherever you go, I will follow you!” (όπου και αν πας θα ακολουθήσω). Η φωτογραφία δείχνει δύο κόκκινες αλεπούδες να κυνηγιούνται (περίοδος ζευγαρώματος) στην Ιαπωνία.

Hiroki-Inoue

Στη δεύτερη θέση της ίδιας κατηγορίας επιλέχτηκε η φωτογραφία “Double trapping” (διπλή παγίδα) του Massimiliano Bencivenni, στην οποία βλέπουμε ένα caiman (είδος αλιγάτορα) της Βραζιλίας να πιάνει ένα ψάρι, το οποίο έχει πιάσει ένα άλλο ψάρι.

Massimiliano-Bencivenni

Τέλος στη τρίτη θέση της κατηγορίας “Nature” έχουμε τη φωτογραφία “Lagunas Baltinache (Atacama Desert)” του Victor Lima. Η φωτογραφία είναι από την έρημο Atacama της Χιλής και απεικονίζει τις λίμνες Baltinache κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Victor-Lima

Τέλος έχουμε την κατηγορία “Cities” στην οποία την πρώτη θέση πήρε ο Takashi Nakagawa με τη φωτογραφία “Ben Youssef”. Η φωτογραφία έγινε στο Μαρακές του Μαρόκο.

Takashi-Nakagawa

Στη δεύτερη θέση έχουμε τη φωτογραφία “Silenced” (φιμωμένο) του Wing Ka H από τη πόλη Guangzhou της Κίνας και τους φοιτητικούς κοιτώνες του πανεπιστημίου της περιοχής.

Wing-Ka-H.

Τέλος στη τρίτη θέση έχουμε τη φωτογραφία “Celestial Reverie” του Jeremy Tan, η οποία απεικονίζει τον Komtar Tower της πρωτεύουσας της επαρχίας Penang της Μαλαισίας, George Town, υπό το φως ενός κεραυνού.

Jeremy-Tan

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!