Ανακοινώθηκαν οι νικητές του National Geographic Traveler Photo Contest 2015


Ανακοινώθηκαν οι νικητές του National Geographic Traveler Photo Contest 2015

Οι κριτές είχαν να δουν περίπου 18.000 φωτογραφίες από τις οποίες επέλεξαν τις 10 καλύτερες.

Οι κατηγορίες στις οποίες οι διαγωνιζόμενοι φωτογράφοι συμμετείχαν είναι: Travel Portraits, Outdoor Scenes, Sense of Place, και Spontaneous Moments.

Μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Anuar Patjane με την εικόνα “Whale Whisperers” (διαγωνίστηκε στην κατηγορία Outdoor Scenes).

Η φωτογραφία απεικονίζει μία φάλαινα με το νεογέννητο της, περικυκλωμένη από δύτες, κοντά στην Roca Partida, στα νησιά Revillagigedo του Μεξικό.

Ο Anuar δήλωσε ότι η φωτογραφία δεν ήταν σκηνοθετημένη: “Έβγαζα φωτογραφίες κοντά το κεφάλι της φάλαινας, όταν ξαφνικά άρχισε να κινείται προς την υπόλοιπη ομάδα δυτών. Οι δύτες έκαναν χώρο για την φάλαινα και το μικρό της, και απλά πάτησα το κουμπί λήψης όταν ένιωσα ότι η σύνθεση και η ροή ήταν σωστές”.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο faisal azim με την εικόνα “Gravel Workmen” (Travel Portraits), όπου απεικονίζονται τρεις εργάτες στη Chittagong του Bangladesh.

Gravel workmen

Την τρίτη θέση πήρε ο Ahmed Al Toqi με την εικόνα “Camel Ardah” (Outdoor Scenes) από αγώνες με καμήλες στο Ομάν.

Camel Ardah

Επιπλέον βραβεύτηκαν ακόμα 7 φωτογραφίες:

Η φωτογραφία “Sauna in the Sky” του Stefano Zardini, η οποία δείχνει μία σάουνα σε υψόμετρο 2.800 μέτρων στις Ιταλικές Άλπεις.

Sauna in the sky

Η φωτογραφία “Romania, Land of Fairy Tales” του Eduard Gutescu, η οποία δείχνει το χωριό Pestera της Ρουμανίας.

Romania - Land of Fairy Tales

Η φωτογραφία “A Night at Deadvlei” της Beth McCarley, η οποία δείχνει την Deadvlei της Ναμίμπια, με τα νεκρά δέντρα της που θεωρούνται ότι έχουν ηλικία 900 ετών, και φόντο τον Γαλαξία μας.

A Night At Deadvlei

Η φωτογραφία “The power of few” του Stefane Berube, η οποία δείχνει τρεις λευκούς ρινόκερους να βοσκούν, στην Ουγκάντα.

White Rhino's

Η φωτογραφία “Kushti, Indian Wrestling” του alain schroeder, η οποία αποτυπώνει δύο παλαιστές της παραδοσιακής Ινδικής πάλης να ξεκουράζονται μετά από προπόνηση. Οι παλαιστές καλύπτουν το σώμα τους με χώμα για να μην κρυώσουν.

Kushti, Indian wrestling

Η φωτογραφία “Catching a Duck” της sarah wouters, η οποία δείχνει δύο αγόρια να προσπαθούν να πιάσουν μία πάπια στην Ταϊλάνδη.

Catching a duck

Η φωτογραφία “Highlanders” του Bartłomiej Jurecki, η οποία δείχνει τον παραδοσιακό τρόπο κοπής του σανού στην Πολωνία.

Highlanders

Πως σας φαίνονται τα αποτελέσματα; Ποια είναι η αγαπημένη σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Η πρώτη με τις φάλαινες είναι εκπληκτική…!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!