Νέος αισθητήρας 4K από την CMOSIS επιτρέπει εγγραφή με 300 fps


Νέος αισθητήρας 4K από την CMOSIS επιτρέπει εγγραφή με 300 fps

Η Βελγική κατασκευάστρια αισθητήρων εικόνας CMOSIS ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε ένα νέο CMOS αισθητήρα εικόνας, τον CMV12000, με δυνατότητα εγγραφής video σε ανάλυση 4K με 300 fps.
Μάλιστα ο CMV12000 εκτός από εγγραφή video σε 4K (δηλαδή 4096×3072), στα 300 fps, μπορεί να καταγράψει video και σε μεγαλύτερα framerates αν μειωθεί η ανάλυση στα 1080 ή 720.
Ο νέος αισθητήρας προορίζεται για χρήση σε videocameras που χρησιμοποιούνται σε τηλεοπτικές παραγωγές ή σε συστήματα ελέγχου της κίνησης, εφαρμογές που χρειάζονται καταγραφή video σε υψηλά framerates.
O CMV12000 έχει ανάλυση 12 megapixels και σε 8, 10 και 12 bit. H δυνατότητα εγγραφής video 4K με 300 fps προσφέρεται στα 10 bit.

Δεδομένου ότι η Red One καταγράφει video με ανάλυση 2K σε 120 fps και για κάτι περισσότερο πρέπει να πάμε στην πανάκριβη Phantom Flex, ίσως ο νέος αισθητήρας της CMOSIS αλλάξει τα δεδομένα στη καταγραφή video.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

CMOSIS
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!