Νέες πατέντες της Canon για υπερ-τηλεφακό Canon 600mm f/4


Νέες πατέντες της Canon για υπερ-τηλεφακό Canon 600mm f/4

Αν και η Canon συνηθίζει να ανανεώνει τους μεγάλους και ακριβούς φακούς της σε ορίζοντα δεκαετίας, ωστόσο οι νέες πατέντες δείχνουν ότι η έρευνα δεν σταματάει ποτέ.

Από τις δύο πατέντες πιο ενδιαφέρουσα κρίνεται η πατέντα για ένα φακό 600mm f/4 DO. Τα αρχικά DO (diffractive optical στοιχείο) προς το παρόν τα έχουμε δει σε δύο μόλις φακούς, τους Canon 70–300mm f/4.5–5.6 DO IS και Canon 400mm f/4 DO IS, οι οποίοι έχουν πράσινο δαχτυλίδι.
Το χαρακτηριστικό της τεχνολογίας DO είναι ότι επιτρέπουν την μείωση του μεγέθους και βάρους ενός φακού με μικρές απώλειες στην ποιότητα εικόνας. Στην ίδια πατέντα βλέπουμε την ύπαρξη ενός οπτικού στοιχείου “fluorite” για την μείωση των χρωματικών εκτροπών και αντανακλάσεων που μπορούν να εμφανιστούν στους DO φακούς.

Δεδομένου του μεγάλου μεγέθους και βάρους υπερ-τηλεφακών όπως οι 600mm, η ανακοίνωση ενός μικρότερου σε διαστάσεις και βάρος φακού θα ήταν παραπάνω από καλοδεχούμενη από τους φωτογράφους άγριας ζωής και σπορ.
Βέβαια το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε ένα τέτοιο φακό σύντομα, αλλά είναι ελπιδοφόρο ότι υπάρχει σχεδιασμός για το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Egami
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!