Νέο σύστημα follow focus για χειροκίνητη εστίαση σε βίντεο από τη Manfrotto


Νέο σύστημα follow focus για χειροκίνητη εστίαση σε βίντεο από τη Manfrotto

Το νέο αυτό follow focus σύστημα (MVA511FF) δεν επιτρέπει την ολίσθηση μεταξύ του γραναζιού και του φακού, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ακρίβεια και ομαλή εστίαση. Πολύ ενδιαφέρων είναι ο μηχανισμός που επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει δύο σημεία που θα μπορεί να κινηθεί το δαχτυλίδι εστίασης του.

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι σχεδιασμένο για χρήση με rig που δέχεται ράβδους 15 χιλιοστών και έχει γρανάζι 50 δοντιών για την επαφή με το ειδικό γρανάζι που εφαρμόζεται πάνω στο φακό. Τέλος παρέχεται και ειδικό εξάρτημα για να σημειώνει ο βιντεολήπτης τα όρια της εστίασης.

Σύμφωνα με τη Manfrotto, το σύστημα αυτό μπορεί να λειτουργήσει με μηχανές DSLR αλλά και βιντεοκάμερες.

Το follow focus ζυγίζει 480 γραμμάρια και κοστίζει 660 ευρώ με ΦΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας Χ. Αλεξάνδρου & ΣΙΑ Ε.Ε.

MVA511FF_det01 0001

MVA511FF_det02 come è nella foto

MVA511FF 0001

MVA511FF 0001

MVA511FF 0001

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Manfrotto
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!