Νέος φακός Fujifilm XF 56mm F1.2 R


Νέος φακός Fujifilm XF 56mm F1.2 R

Η Fujifilm ανακοίνωσε ένα νέο φακό, ιδανικό για φωτογραφίες πορτραίτου, τον Fujifilm XF 56mm F1.2 R.

Ο νέος φακός είναι κατάλληλος για το σύστημα X και έχει εστιακό μήκος 56mm (85mm σε φορμά 35mm) και μέγιστο διάφραγμα f/1.2.
Αποτελείται από 11 οπτικά στοιχεία σε 8 groups, ανάμεσα στα οποία 2 ED στοιχεία (extra low-dispersion) και ένα ασφαιρικό. Επιπλέον 4 από τα στοιχεία έχουν ειδική επιφάνεια για την μείωση των χρωματικών ανωμαλιών, ενώ ο φακός έχει και την ειδική επίστρωση HT-EBC για μείωση των φαινομένων ghosting και flare. Το διάφραγμα αποτελείται από 7 λεπίδες και αποδίδει ελκυστικό θόλωμα (bokeh), ενώ ο μηχανισμός εστίασης είναι εσωτερικός και με αθόρυβο μοτέρ.
Τέλος υπάρχει δαχτυλίδι ρύθμισης του διαφράγματος, το οποίο έχει κατασκευαστεί ώστε να είναι εύκολο να αντιληφθεί ο χρήστης την αλλαγή μεταξύ f-stops.

Ο νέος Fujifilm XF 56mm F1.2 R αναμένεται να είναι διαθέσιμος τον Φεβρουάριο με τιμή 1.000 λιρών/1000 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Fujifilm X
Εστιακό μήκος 56mm (85mm σε φορμά 35mm)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/1.2
Ελάχιστο διάφραγμα f/16
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 7
Οπτικά στοιχεία 11
Groups 8
Ειδικά στοιχεία 1 ασφαιρικά, 2 Extra-low Dispersion
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 70 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 405 γραμμάρια
Μήκος 7 εκατοστά
Διάμετρος 73mm
Φίλτρο 62mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Fujifilm
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!