Η Nikon ανακοινώνει ότι υπάρχουν περισσότερες προβληματικές Nikon D750


Η Nikon ανακοινώνει ότι υπάρχουν περισσότερες προβληματικές Nikon D750

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για το πρόβλημα με τις περίεργες αντανακλάσεις που έχει αναφερθεί, είχαμε την παραδοχή ότι ορισμένες μηχανές έχουν προβληματικό κλείστρο, το οποίο μερικές φορές δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να βγάζει σκιά σε μερικές εικόνες.

Στην δεύτερη της ανακοίνωση η Nikon ζητούσε από όσους είχαν αγοράσει μία Nikon D750 που είχε κατασκευαστεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014, να αναζητήσουν βοήθεια μέσω του επίσημου Service.

Τώρα ακολουθεί νέα ανακοίνωση που αναφέρει ότι το πρόβλημα μπορεί να παρουσιάζεται και σε μηχανές που κατασκευάστηκαν από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του 2015.

Επομένως όσοι έχετε αγοράσει μία Nikon D750, που βγήκε από το εργοστάσιο από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015 μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία για περαιτέρω έλεγχο και επιδιόρθωση της μηχανής σας. Ελέγξτε τον σειριακό αριθμό της μηχανής σας εδώ.

Δυστυχώς η ανάλογη ανάρτηση στην ελληνική ιστοσελίδα της Nikon με χτεσινή ημερομηνία 29/2/2016 δεν δίνει τις σωστές πληροφορίες, επομένως σας παραπέμπουμε στην ανακοίνωση που υπάρχει στην σελίδα της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

To users of the Nikon D750 digital SLR camera – possible image shading from shutter (update 29/02/2016)
Thank you for choosing Nikon for your photographic needs.

In July of 2015, we announced that the shutter in some Nikon D750 digital SLR cameras manufactured in October and November of 2014 does not function normally, sometimes resulting in shading of a portion of images. Since that time, our examination of the issue has clarified the fact that the same issue may occur with D750 cameras manufactured from December, 2014 through June, 2015.
Therefore, any D750 manufactured from October, 2014 through June, 2015 is eligible for inspection and repair of its shutter.

We sincerely apologize for any inconvenience this issue may have caused.

Identifying affected products
To check whether or not your camera is one of those affected by this issue, click Affected Product Serial Numbers below and enter your D750 serial number as instructed. Your camera’s serial number will be checked against those of applicable products. If your camera is one of those affected, instructions for requesting repairs will be displayed. If your camera is not affected by this issue, rest assured that repairs to your camera are not necessary and you may continue using your camera without concern for this issue.

> Affected Product Serial Numbers

Nikon D750

The camera’s serial number is the 7-digit number indicated by the red frame in the image above.

Resolution
Please contact your nearest Nikon service center if you own a Nikon D750 digital SLR camera to which this issue applies. They will keep your camera, and examine and repair the camera’s shutter free of charge, even if the camera’s warranty has expired.

Requesting service
Please direct inquiries regarding this matter to your nearest Image Nikon Service Centre or create a Free Service Returns Request.

We sincerely apologize for any inconvenience this matter may have caused you.

Please be assured that Nikon is continuously working and taking measures to further improve the quality of its products. Once again, thank you for choosing Nikon for your photographic needs.

UPDATE: Ενημερώθηκε με το σωστό κείμενο η σελίδα της Nikon στα ελληνικά:

Προς τους χρήστες της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR Nikon D750: ενημέρωση για πιθανή σκίαση των φωτογραφιών λόγω του κλείστρου (ενημέρωση της 29/02/2016)
Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε την Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

Τον Ιούλιο του 2015, ανακοινώσαμε ότι τα κλείστρα σε ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR D750 της Nikon που κατασκευάστηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014, δεν λειτουργούν κανονικά με αποτέλεσμα να σκιάζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ένα μέρος των φωτογραφιών. Περαιτέρω εξέταση του θέματος από τότε, μας κατέστησε γνωστό ότι ενδεχομένως να εμφανίζεται το ίδιο θέμα και σε φωτογραφικές μηχανές D750 που έχουν κατασκευαστεί από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015.
Επομένως, για οποιαδήποτε D750 που έχει κατασκευαστεί από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, υπάρχει δικαίωμα αποστολής της για έλεγχο και επισκευή του
κλείστρου της.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την τυχόν ταλαιπωρία που έχει προκύψει από αυτό το θέμα.

Εντοπισμός προϊόντων που επηρεάζονται από αυτό το θέμα
Για να ελέγξετε εάν η φωτογραφική μηχανή που διαθέτετε επηρεάζεται από το εν λόγω πρόβλημα, κάντε κλικ στην επιλογή Σειριακοί αριθμοί προϊόντων που επηρεάζονται παρακάτω και εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό της D750 όπως θα σας ζητηθεί. Θα ελεγχθεί εάν ο σειριακός αριθμός της φωτογραφικής μηχανής σας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς των προϊόντων που επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Εάν η φωτογραφική σας μηχανή είναι μία από τις φωτογραφικές μηχανές που επηρεάζονται, θα εμφανιστούν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αιτήματος για επισκευή. Εάν η φωτογραφική μηχανή σας δεν επηρεάζεται από αυτό το πρόβλημα, μην ανησυχείτε καθώς δεν απαιτείται επισκευή και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη φωτογραφική μηχανή σας χωρίς να σας απασχολήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

> Σειριακοί αριθμοί προϊόντων που επηρεάζονται

Ο σειριακός αριθμός της φωτογραφικής μηχανής είναι ο επταψήφιος αριθμός που φαίνεται μέσα σε κόκκινο πλαίσιο στην παραπάνω εικόνα.

Ανάλυση
Επικοινωνήστε με το πλησιέστερο κέντρο service της Nikon εάν διαθέτετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR Nikon D750 που επηρεάζεται από αυτό το πρόβλημα. Θα κρατήσουν τη φωτογραφική μηχανή σας και θα εξετάσουν και θα διορθώσουν το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής δωρεάν ακόμη κι αν έχει λήξει η εγγύησή της.

Αίτημα επισκευής
Απευθύνετε τα ερωτήματά σας σχετικά με αυτό το θέμα στο πλησιέστερο Εικόνα Κέντρο Service της Nikon.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία που ενδεχομένως σας έχει προκαλέσει αυτό το πρόβλημα.

Η Nikon θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Και πάλι, σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο ελληνικό service της Nikon.

Διεύθυνση:
Χαρίτων 33
175 64 Παλαιό Φάληρο
Αθήνα
τηλ: (+30) 210 9410669
fax: (+30) 210 9410206
e-mail: servicedesk@damkalidis.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 8:00πμ – 15:00μμ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon Nikon D750 Nikon DSLRs

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    Κιόταν τους το λέγαμε στο επίσημο σέρβις της ΝΙΚΟΝ EUROPE, μας έλεγαν ότι δεν είχαν παράπονα από άλλους. Υπάρχουν και τα emails 25-2-2016.

    Όσοι θέλετε μπείτε στη σελίδα μας να πιέσουμε για αλλαγή της ΝΙΚΟΝ 750 με καινουργια όπως έγινε με την d600.

    https://www.facebook.com/groups/1528598317434715/

    video του προβλήματος – ένα από τα συμπτώματα: https://www.youtube.com/watch?v=Xsmi6smKbQg

  • #
    1

    Και η ιστορία με ΝΙΚΟΝ μηχανές συνεχίζεται! Πότε με λάδια στον αισθητήρα (βαλβολίνες έχει;), πότε με τρύπες στη κουρτίνα, πότε, πότε, πότε ….!
    Ρε μπας και ήρθε η ώρα για την PENTAX Κ1; Ενώ έχουν την ίδια τιμή, κοντά στα 2000 € για κάθε σώμα, η Κ1 είναι μακράν ανώτερη σε ποιότητα κατασκευής και φυσικά εικόνας! Είχα την εξαιρετική Κ 10 d (δυστυχώς αναγκάστηκα να την πουλήσω καθώς βρέθηκα με φακούς ΝΙΚΟΝ παλιούς, αλλά καλούς) και ξέρω τί σημαίνει η φίρμα PENTAX.

  • #
    1

    Τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου. Τα προβληματα αξιοπιστιας καλα κρατουν. Πρεπει να καταλαβουν εκει στην Ιαπωνια οτι δεν ειναι δυνατον να παρουσιαζεις νεο μοντελο καθε 6 μηνες και να ειναι ατεσταριστο. Προβληματα στο full frame και πλεον λυνεται η απορια στον καθενα απο εμας γιατι στο εξωτερικο και στις μεγαλες διοργανωσεις βλεπεις παντου εκεινους τους λευκους φακους. Επισης απο προσωπικη εμπειρια γνωριζω οτι η εδω αντιπροσωπεια δεν αλλαξε τις D600 σε επαγγελματιες που τις ειχαν πληρωση ακριβα και το μονο που κανανε ηταν εκπτωση στο καθαρισμα του αισθητηρα. Σε αλλους 30€ σε αλλους 20€ αναλογα το κουραγιο που ειχε ο καθενας να αναζητησει το δικιο του. Προσωπικα και στο APS-C ειχα θεματακια με D3200 με περιεργες αντανακλασεις στον φακο 18-55 VR II.

  • #
    1

    Σε λίγες μέρες θα παραγγείλω απο γνωστό διαδικτυακό κατάστημα την D750. Τι θα πρέπει να προσέξω κατα την αγορά όσον αφορά τον σειριακό αριθμό; Αναγράφεται εξωτερικά στο κουτί συσκευασίας;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!