Νέα πατέντα της Olympus αλλάζει τον τρόπο της φωτογραφικής μας σκέψης


Νέα πατέντα της Olympus αλλάζει τον τρόπο της φωτογραφικής μας σκέψης

Η ιστοσελίδα Egami ανακάλυψε μία νέα πατέντα της Olympus που αν και μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικούς τρόπους στην ουσία μαρτυρά κάτι τέτοιο.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται για λήψεις μακράς έκθεσης, μέσω του live-view της οθόνης, στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει δια αφής την περιοχή της οποίας τον χρόνο της έκθεσης θέλει να ρυθμίσει. Στη συνέχεια μέσω ιστογράμματος και μετακινώντας ειδικά sliders θα γίνεται η ρύθμιση του τελικού αποτελέσματος.

Φυσικά μπορούμε ήδη να δημιουργήσουμε παρόμοιες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την τεχνική HDR (high dynamic range) εικόνων, ή χρησιμοποιώντας ένα graduated ND φίλτρο, αλλά αν αυτή η νέα πατέντα περάσει στις μηχανές μας ίσως αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βγάζουμε φωτογραφίες.

Η νέα πατέντα δείχνει ξεκάθαρα ότι τα R&D τμήματα των φωτογραφικών εταιρειών εργάζονται πάνω σε τεχνολογίες που δεν μπορούμε να φανταστούμε και ίσως σε μερικά χρόνια θα μας αφήσουν έκπληκτους από τις εφαρμογές που θα έχουν στον τρόπο με τον οποίο φωτογραφίζουμε.

olympus-patent

olympus-patent-1

olympus-patent-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Egami
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!