Νέος φακός Voigtlander 21mm f1.8 Leica M Mount


Νέος φακός Voigtlander 21mm f1.8 Leica M Mount

Η εταιρεία  Voigtlander είναι γνωστή σε πολύ λίγους φωτογράφους.  Πρόκειται για μία πολύ παλιά γερμανική εταιρεία κατασκευής μηχανών και φακών που δεν είχε την εξέλιξη της Leica ή της Carl Zeiss.  Αν και δεν εισάγεται επίσημα στην χώρα μας από κάποια ελληνική εταιρεία και παρόλο που οι φακοί που κατασκευάζει κάνουν κυρίως για M-mount (Leica), είναι μία εταιρεία που αξίζει μία ματιά αφού κατασκευάζει ποιοτικούς φακούς, με τιμές που δεν τους κατατάσσουν στην φτηνή κατηγορία.  Φυσικά χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο προσαρμογέα μπορείτε να τοποθετήσετε τους φακούς της και σε Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony μηχανές.

Για παράδειγμα το Σεπτέμβριο του 2012 μας παρουσίασε τον νέο Voigtländer 21mm f/1.8 Ultron.  Με τιμή στα 1150 ευρώ, πρόκειται για φακό με 13 οπτικά στοιχεία σε 11 γκρουπ (περιλαμβάνει και ασφαιρικά στοιχεία), διάφραγμα 10 λεπίδων, μεταλλικό σώμα, μόνο με χειροκίνητη εστίαση, ο οποίος αναμένεται να είναι διαθέσιμος τις επόμενες εβδομάδες.

Focal Length 21 mm
Aperture Ratio 1:1.8
Smallest Aperture F22
Lens Construction 11 groups, 13 elements
Picture angle 91°
Aperture blades 10
Closest distance 0.5 m
Focus range ∞ – 0.7m
Diameter 69.0 mm
Length 78.4mm (with lenshood)
Weight 412g
Filter size 58 mm
Mount VM

Μπορείτε να αναζητήσετε τα προϊόντα της Voigtlander στο ebay.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!