Νέος αδιάβροχος φακός από τη Pentax. Υποδεχόμαστε τον HD PENTAX-DA 20-40mm F/2.8-4 ED DC WR


Νέος αδιάβροχος φακός από τη Pentax. Υποδεχόμαστε τον HD PENTAX-DA 20-40mm F/2.8-4 ED DC WR

H Ricoh Pentax ανακοίνωσε τον νέο αδιάβροχο φακό, για τις Pentax K-mount DSLRs της, HD PENTAX-DA 20-40mm F/2.8-4 ED DC WR.
Πρόκειται για τον πρώτο zoom φακό της νέας limited σειράς HD, η οποία χαρακτηρίζεται από την ειδική νέα επίστρωση HD. Ο νέος φακός έχει εστιακό μήκος 20-40mm, δηλαδή 30.5-61.5 σε φορμά των 35mm και είναι αρκετά γρήγορος με μέγιστο διάφραγμα f/2.8-4. Είναι κατασκευασμένος από 9 οπτικά στοιχεία σε 8 groups, ανάμεσα στα οποία και ένα ED (Extra-low Dispersion) στοιχείο, καθώς και ένα super-low-dispersion στοιχείο. Έχει αθόρυβο σύστημα αυτόματης εστίασης, εξοπλισμένο με το ειδικό σύστημα Quick-Shift Focus (το οποίο επιτρέπει την άμεση αλλαγή της εστίαση σε manual λειτουργία αμέσως μόλις η μηχανή εστιάσει αυτόματα στο θέμα), διάφραγμα 9 στρογγυλοποιημένων λεπίδων για ελκυστικό θόλωμα του φόντου (bokeh) και την ειδική επίστρωση SP (Super Protect), η οποία προστατεύει το μπροστά κρύσταλλο από σκόνη και λεκέδες.
Η τιμή του είναι στις 850 λίρες και θα είναι διαθέσιμος σε μαύρο και ασημί χρώμα. Η ημερομηνία διάθεσης του θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Pentax K-mount
Εστιακό μήκος 20-40mm (30.5-61.5mm σε φορμά των 35mm)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8-4
Ελάχιστο διάφραγμα f/22-32
Λεπίδες διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 9
Groups 8
Ειδικά στοιχεία 1 ED (Extra-low Dispersion), 1 super-low-dispersion
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 283 γραμμάρια
Διάμετρος 71 mm
Μήκος 68.5 εκατοστά
Διάμετρος φίλτρου 55mm
Σκίαστρο MH-RA55, Παρέχεται
Θήκη P70-150, Παρέχεται

HD PENTAX DA 20-40mm F2.8-4 ED silver

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!