H Transcend ανακοίνωσε νέες κάρτες μνήμες SD με τεχνολογία Wifi


H Transcend ανακοίνωσε νέες κάρτες μνήμες SD με τεχνολογία Wifi

Σιγά σιγά ο κόσμος γύρω μας γίνεται όλο και περισσότερο ασύρματος, με το Wifi να κυριαρχεί παντού.  Οι κάρτες μνήμης εδώ και λίγο καιρό υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση των εικόνων που καταγράφονται σε αυτές, με πρωτοπόρο την εταιρεία Eye-fi.

Ήρθε η ώρα όμως και για την Transcend, μία από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες κατασκευής καρτών, να ανακοινώσει την νέα σειρά καρτών της, τύπου SD, με ενσωματωμένη τεχνολογία Wifi.

Οι κάρτες αυτές δίνουν την επιλογή στον χρήστη να συνδεθεί απευθείας από το smartphone ή το tablet του στην κάρτα μνήμης ή να συνδεθεί στην κάρτα μνήμης μέσω ενός hotspot δικτύου.  Στην πρώτη περίπτωση μόλις η κάρτα μπει στην μηχανή δημιουργεί γύρω της ένα δίκτυο, στο οποίο μπορούμε να συνδεθούμε με την εφαρμογή της εταιρείας (έχει ήδη κυκλοφορήσει για iOS και Android) και να δούμε ή να κατεβάσουμε τις φωτογραφίες μας ή να τις μοιραστούμε  στο διαδίκτυο.  Με τον δεύτερο τρόπο, μπορούμε μέσω της εφαρμογής να θέσουμε την κάρτα σε “Internet Mode”, επιτρέποντας της να συνδεθεί σε οποιοδήποτε hotspot δίκτυο, μέσω του οποίου μπορούμε πάλι να δούμε ή να κατεβάσουμε τις φωτογραφίες μας ή να τις μοιραστούμε  στο διαδίκτυο.

Η νέα σειρά καρτών μνήμης θα αποτελείται από κάρτες κλάσης 10 (Class 10),  σε χωρητικότητες των 16GB (στα 69,00 δολάρια) και 32GB (στα 99,00 δολάρια).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!