New York Times και Reuters σε φωτογραφική σύγκρουση;


New York Times και Reuters σε φωτογραφική σύγκρουση;

Στο άρθρο, το οποίο συνυπογράφουν οι James Estrin και Karam Shoumali υπάρχουν ευθείες βολές εναντίον του Reuters με αφορμή την κάλυψη του πολέμου στην Συρία.

Οι δύο αρθρογράφοι του blog Lens, αναφέρονται στην πρακτική του Reuters να χρησιμοποιεί ακτιβιστές ως stringers (δηλαδή freelance φωτογράφους που πληρώνονται ανάλογα με τις φωτογραφίες τους που δημοσιεύονται). Επιπλέον αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι πολλοί φωτογράφοι που συνεργάζονται με το Reuters σκηνοθετούν τις φωτογραφίες που στέλνουν στο πρακτορείο ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για την αποστολή των φωτογραφιών τους και όχι τα πραγματικά τους στοιχεία. Τέλος ευθείες βολές γίνονται εναντίον του Reuters για ελλειπή εκπαίδευση των φωτογράφων με τους οποίους συνεργάζονται στην Συρία σε θέματα ασφαλείας, πρώτων βοηθειών και φωτογραφική ηθικής.

Ο εκπρόσωπος του Reuters, Barb Burg, δήλωσε στην ιστοσελίδα Petapixel ότι το Reuters έχει ξεκαθαρίσει στους The New York Times ότι όσα αναφέρουν είναι ψευδή. Το Reuters έχει απαντήσει συγκεκριμένα και με λεπτομέρειες στις κατηγορίες. Ειδική σημασία δίνεται στις κατηγορίες για σκηνοθετημένες φωτογραφίες, κατηγορίες τις οποίες το Reuters απορρίπτει τονίζοντας ότι το πρακτορείο ελέγχει το θέμα αλλά δεν έχει εντοπίσει κάτι σχετικά με όσα καταλογίζονται στους φωτογράφους με τους οποίους συνεργάζεται.

Το Reuters πρόσφατα είχε δεχτεί έντονη κριτική, όταν ο Σύριος Molhem Barakat, ακτιβιστής και freelance φωτογράφος ηλικίας 18 χρονών σκοτώθηκε στην Συρία. Ο Barakat συνεργαζόταν με το Reuters και πολλές φωτογραφίες του βρέθηκαν μέσω του πρακτορείου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο στο blog Lens, των New York Times εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!