Ο Nick Ut επιστρέφει στο σημείο που τράβηξε την διάσημη φωτογραφία “Napalm Girl”


Ο Nick Ut επιστρέφει στο σημείο που τράβηξε την διάσημη φωτογραφία “Napalm Girl”

Μία από τις πιο διάσημες εικόνες που αποκαλύπτει την φρίκη των πολέμων είναι η φωτογραφία του Nick Ut, με τίτλο Napalm Girl.

Πρόκειται για μία φωτογραφία από τον πόλεμο του Βιετνάμ και δείχνει την Kim Phuc και τα αδέρφια της να τρέχουν μακριά από το σημείο όπου ένα αμερικανικό αεροπλάνο έριξε μία βόμβα ναπάλμ.

Ο φωτογράφος του AP, Huynh Cong “Nick” Ut, βρισκόταν στο σημείο και έβγαλε την φωτογραφία, κερδίζοντας το Pulitzer.

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, 43 χρόνια μετά, επέστρεψε στο σημείο που είχε βγάλει την φωτογραφία, και με την βοήθεια ενός iPhone έβγαλε φωτογραφίες και ανέβασε 6 από αυτές στον Instagram λογαριασμό του AP, ανάμεσα στις οποίες και μία του ξαδέρφου της Kim Phuc (βρίσκεται στα αριστερά του γυμνού κοριτσιού στην φωτογραφία).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Napalm Girl Nick Ut
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!