Νέος Nikkor AF-S 58mm f/1.4 G από την Nikon


Νέος Nikkor AF-S 58mm f/1.4 G από την Nikon

H Nikon μας παρουσιάζει ένα πολύ υψηλής ποιότητας prime φακό, τον Nikkor AF-S 58mm f/1.4 G.

Ο φακός ο οποίος είναι κατάλληλος για Full Frame μηχανές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μηχανές DX, στις οποίες γίνεται ο κλασσικός 85άρης, ένας φακός ιδανικός για πορτρέτα.
Βασισμένος στο θρυλικό Noct NIKKOR 58mm f/1.2 lens (τον οποίο μπορείτε να βρείτε στο ebay με τιμή από 1400 ευρώ και πάνω) ο νέος 58άρης είναι κατασκευασμένος από 9 οπτικά στοιχεία σε 6 groups. Ανάμεσα στα οπτικά του στοιχεία βρίσκουμε 2 ασφαιρικά στοιχεία, ενώ είναι εξοπλισμένος και με την ειδική επίστρωση nano-crystal της ιαπωνικής εταιρείας. Η αυτόματη εστίαση είναι ομαλή, αθόρυβη και γρήγορη, χάρη στο αθόρυβο μοτέρ Silent Wave Motor (SWM) της Nikon και η κατασκευή στιβαρή.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, λέει: «Οι καινοτομίες στον τομέα του οπτικού σχεδιασμού έχουν διανύσει μεγάλο δρόμο και οι συνεχείς βελτιώσεις που πραγματοποιεί η Nikon στην οπτική και τη μηχανική απόδοση των φακών NIKKOR, αποτελούν εγγύηση για την πιστή αποτύπωση και αναπαραγωγή του κόσμου γύρω μας. Κι όμως, ακόμη και με αυτές τις εξελίξεις, σπάνιες είναι οι φορές που δημιουργείται ένας φακός, όπως ο AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του υπερβαίνουν τους τυπικούς κανόνες αξιολόγησης. Πρόκειται για ένα φακό που δημιουργεί μοναδικές λήψεις, ένα φακό που μπορεί να εκτιμηθεί μόνο όταν κοιτάει κανείς την τελική εικόνα. Λίγοι φακοί έχουν παραμείνει «κλασικοί» στο πέρασμα του χρόνου, κι αυτός είναι ένας από αυτούς».

Ο Nikkor AF-S 58mm f/1.4 G ζυγίζει 385 γραμμάρια και δέχεται φίλτρα των 72mm. Συνοδεύεται από το σκίαστρο HB-68 και την δική του θήκη και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου στην τιμή των 1700 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Full Frame, Nikon F (FX)
Εστιακό μήκος 58mm
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/1.4
Ελάχιστο διάφραγμα f/16
Οπτικά στοιχεία 9
Groups 6
Λεπίδες διαφράγματος 9
Ειδικά στοιχεία 3 ασφαιρικά στοιχεία, επίστρωση nano-crystal
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 58 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 385 γραμμάρια
Διάμετρος 85 mm
Μήκος 7 εκατοστά
Διάμετρος φίλτρου 72mm
Σκίαστρο HB-68, Παρέχεται
Θήκη Παρέχεται

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!