Η βαθμολογία της Nikon 1 J2 στα τεστ της ιστοσελίδας DxOMark.


Η βαθμολογία της Nikon 1 J2 στα τεστ της ιστοσελίδας DxOMark.

Η ιστοσελίδα DxOMark δημοσίευσε τα αποτελέσματα των τεστ της νέας μικρής mirror-less μηχανής της Nikon της σειράς 1, J2.

Η σειρά 1 της Nikon, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2011, βασίζεται στον νέο αισθητήρα της Nikon, CX.  Ο αισθητήρας CX της Nikon αν και με μέγεθος 13.2 x 8.8mm (δηλαδή μικρότερος από τους αισθητήρες 4:3 και APS-C που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός) παρουσίασε από την πρώτη στιγμή πολύ καλά αποτελέσματα στα τεστ της DxOMark , καταφέρνοντας μάλιστα να επιτύχει επιδόσεις παρόμοιες με τους μεγαλύτερους αισθητήρες που υπήρχαν.

Τα συμπεράσματα της DxOMark σχετικά με την νέα J2, είναι ότι η αντικαταστάτης της J1 δεν παρουσιάζει κάποια βελτίωση όσο αφορά την ποιότητα εικόνας, οδηγώντας την ιστοσελίδα να σχολιάσει ότι δεν υπήρξε καμία εξέλιξη του αισθητήρα ανάμεσα στις δύο γενιές.  Αν και βάση των τεστ ο αισθητήρας παρουσιάζει ως δυνατά του σημεία το βάθος χρωμάτων και το δυναμικό εύρος στα χαμηλά ISO, η απόδοση του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν είναι και οι καλύτερες.  Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις της J2 εδώ.

Το γεγονός είναι ότι ακόμα αναμένουμε από την Nikon να προσπαθήσει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό (Olympus, Sony, Panasonic), δημιουργώντας ένα μοντέλο στην σειρά 1 που θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι ο ιαπωνικός κολοσσός κοιτάει πιο σοβαρά την κατηγορία των mirror-less ψηφιακών μηχανών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!