Ανακοινώθηκε η νεά mirrorless μηχανή Nikon 1 J4


Ανακοινώθηκε η νεά mirrorless μηχανή Nikon 1 J4

Η Nikon 1 J4 διαθέτει αισθητήρα CMOS (CX φορμά), τον νέο επεξεργαστή EXPEED 4A και υβριδικό σύστημα εστίασης με 171 σημεία ανίχνευσης αντίθεσης και 105 σημεία ανίχνευσης φάσης. Η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων “πιάνει” τα 20 καρέ το δευτερόλεπτο με συνεχή εστίαση (C-AF) ή 60 καρέ το δευτερόλεπτο με S-AF. Καταγράφει video Full HD 1080/60p και HD video 720/120p. H Nikon 1 J4 έχει οθόνη αφής 3″, ανάλυσης 1.037.000 dots, ενσωματωμένο WiFi και δέχεται κάρτες μνήμης microSD.

Η Nikon 1 J4 θα είναι διαθέσιμη σε λευκό, ασημί, μαύρο και πορτοκαλί χρώμα με τον φακό 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM. Αναμένουμε να μάθουμε πότε και σε τι τιμή.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Αιχμαλωτίστε την κάθε στιγμή με τη νέα Nikon 1 J4: γρήγορη απόδοση, μικρο μέγεθος και όμορφη εμφάνιση

Αθήνα, Ελλάδα, 10 Απριλίου 2014 – Η Nikon πρόσθεσε σήμερα τη γρήγορη Nikon 1 J4 στη διευρυνόμενη γκάμα των εξαιρετικά φορητών φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1.

Ιδανική για όσους δεν θέλουν να αφήνουν τις εξελίξεις να τους προσπερνούν, η Nikon 1 J4 συνδυάζει βραβευμένη τεχνολογία, εξαιρετική ταχύτητα και ομαλή λειτουργία έτσι ώστε να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Είτε θέλετε να καταγράψετε σε video τα πρώτα βήματα του μωρού σας είτε τη συναρπαστική δράση ενός αγώνα στη γραμμή του τερματισμού, αυτή η γρήγορη φωτογραφική μηχανή συστήματος καταγράφει όλες τις σημαντικές στιγμές με απόλυτη ακρίβεια. Το πρωτοποριακό σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης της Nikon περιλαμβάνει πλέον 171 σημεία αυτόματης εστίασης, από τα οποία τα 105 αποτελούν σημεία ανίχνευσης φάσης που κλειδώνουν την κίνηση με ακαριαία ταχύτητα. Με ταχύτητες συνεχών λήψεων μεγαλύτερες από αυτές των D-SLR, σε συνδυασμό με εξαιρετικά σύντομο χρόνο λήψης, η Nikon 1 J4 καταγράφει τη δράση ταχύτερα από το ανθρώπινο μάτι.

Η ποιότητα εικόνας έχει εξελιχθεί με αποτέλεσμα να έχετε την ελευθερία να δώσετε τη δική σας πινελιά σε κάθε στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο. Η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει τον ίδιο νέο αισθητήρα CMOS 18,4 megapixel με αυτόν που περιλαμβάνει η Nikon 1 V3, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα. Διαθέτει μεγάλο εύρος ευαισθησίας στο φως με ISO 160–12.800 καθώς και το νέο επεξεργαστή εικόνας της Nikon, τον EXPEED 4A. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά λειτουργούν από κοινού για να προσφέρουν φωτογραφίες και video με εξαιρετική λεπτομέρεια, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με την οθόνη αφής εξαιρετικής απόκρισης μπορείτε να κάνετε τα πάντα με ένα απλό πάτημα ή πέρασμα του δακτύλου σας, απολαμβάνοντας παράλληλα τις δημιουργικές και ιδιαίτερα εύχρηστες λειτουργίες λήψης που σας επιτρέπουν να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας. Επίσης, με την ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi μπορείτε να συνδέεστε, να κοινοποιείτε περιεχόμενο και να δημιουργείτε, ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Η Nikon 1 J4 αποτελεί τον τέλειο σύντροφό σας στη βιντεοσκόπηση καθώς εκμεταλλεύεται στο έπακρο το σύστημα αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης προκειμένου να καταγράφει τις σκηνές δράσης με πολύ καθαρή εστίαση. Παράλληλα, υπάρχουν νέες λειτουργίες video που σας δίνουν την ευκαιρία να βγάλετε τον κινηματογραφιστή που κρύβετε μέσα σας. Πλήρως συμβατή με την ολοένα διευρυνόμενη γκάμα φακών 1 NIKKOR, η Nikon 1 J4 σάς δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιείτε εύκολα εναλλαγή μεταξύ οπτικών γωνιών ενώ με το νέο φακό 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM που περιλαμβάνεται στο κιτ, θα είστε πάντα έτοιμοι να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες από τη στιγμή που θα τον βγάλετε από τη συσκευασία. Καθώς αποτελεί τον πρώτο στον κόσμο εναλλάξιμο φακό με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κάλυμμα φακού¹, το καινούργιο αυτό κιτ εξασφαλίζει μοναδικές ιδιότητες λήψης και ιδιαίτερα αυξημένη φορητότητα.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής προϊόντων compact φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1 της Nikon Europe, δήλωσε: «Η νέα Nikon 1 J4 είναι τέλεια για τους δραστήριους φωτογράφους που θέλουν περισσότερα από τις φωτογραφίσεις τους: απίστευτη ταχύτητα AF, αστραπιαίες συνεχείς λήψεις και νέο αισθητήρα CMOS, που σε συνδυασμό με την έξυπνη λειτουργία από την οθόνη αφής και τις υπάρχουσες δημιουργικές λειτουργίες, αντιπροσωπεύει τις τελευταίες εξελίξεις στην ταχύτητα και τις μικρές διαστάσεις των φωτογραφικών μηχανών. Παράλληλα, η διευρυνόμενη γκάμα εναλλάξιμων φακών 1 NIKKOR σάς δίνει τη δυνατότητα να αλλάζετε εύκολα τις προοπτικές που θέλετε ανάλογα με τη στιγμή. Μικρή, συμπαγής και άνετη στο κράτημα, η Nikon 1 J4 είναι μια φωτογραφική μηχανή συστήματος με ποιοτική απόδοση, εργονομικό σχεδιασμό λαβής και ιδιαίτερη αίσθηση του στιλ.»

Εντυπωσιακές φωτογραφίες
Με το μεγάλο αισθητήρα CMOS 18,4 megapixel και το ISO 160–12.800 μπορείτε να εμπιστευτείτε τις αναμνήσεις σας στη Nikon 1 J4. Σχεδιασμένος χωρίς το οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο, ο γρήγορος αισθητήρας με φορμά CX εκμεταλλεύεται στο έπακρο κάθε megapixel ώστε να αποτυπώνει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες, ακόμη και κατά τις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορείτε να κροπάρετε τις φωτογραφίες χωρίς να χάσετε καμία λεπτομέρεια, ενώ και το αποτέλεσμα της λήψης video είναι ευκρινές και καθαρό. Ο επεξεργαστής εικόνας EXPEED 4A, που περιλαμβάνει δύο ισχυρούς μηχανισμούς, εξασφαλίζει γρήγορη λειτουργία και μοναδικά αποτελέσματα. Ο ένας μηχανισμός εξασφαλίζει την ανώτερη λειτουργία αποθορυβοποίησης, την εντυπωσιακή ευκρίνεια και τη δημιουργία φωτογραφιών με πλούσια διαβάθμιση τόνων, ενώ ο άλλος τη γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση και την ομαλή λειτουργία συνεχών λήψεων.

Απίστευτη ταχύτητα και εντυπωσιακή δράση
Η Nikon 1 J4 είναι άμεσα έτοιμη για λήψεις και δεν θα σας απογοητεύσει σε στιγμές έντονης δράσης. Είναι ταχύτερη από τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR και διαθέτει απίστευτα μεγάλες ταχύτητες συνεχών λήψεων που φτάνουν έως τα 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή αυτόματη εστίαση. Επίσης, μπορεί να αποτυπώσει 20 φωτογραφίες φορμά RAW σε ταχύτητα έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με κλειδωμένη την εστίαση στο πρώτο κάδρο. Κάθε μοναδική στιγμή που διαρκεί μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου, αποτυπώνεται με απόλυτη ακρίβεια χάρη στο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης της Nikon 1 όπου χρησιμοποιούνται 171 σημεία αυτόματης εστίασης (περισσότερα από τα 135 σημεία που υπήρχαν πριν) για ταχύτατη εστίαση στο θέμα. Εντυπωσιακό είναι ότι από αυτά τα σημεία AF, τα 105 είναι σημεία με ανίχνευση φάσης (με την ίδια λειτουργία AF που χρησιμοποιείται στις D-SLR) και είναι ομαλά κατανεμημένα στο μέσο του κάδρου ώστε να παρέχουν εξαιρετική εστίαση στη δράση και δυνατότητα λήψης ευκρινών video. Τα σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης επεκτείνονται έως το άκρο του κάδρου και χαρίζουν σημαντική ευκρίνεια στις λεπτομέρειες ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Κατασκευασμένη για να σας επιτρέπει να αποτυπώνετε φευγαλέες στιγμές, η ταχύτητα απόκρισης αυτής της φωτογραφικής μηχανής είναι άμεση. Παράλληλα, ο νέος φακός του κιτ 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM, συμβάλλει στην ταχύτητα λήψης καθώς επεκτείνεται μόλις ενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή και συμπτύσσεται μόλις την απενεργοποιήσετε.

Απλότητα χρήσης της οθόνης αφής
Η μικρή, γρήγορη και τέλεια σχεδιασμένη φωτογραφική μηχανή Nikon 1 J4 οφείλει την απολαυστική της λειτουργία στην οθόνη αφής εξαιρετικής απόκρισης και το ενσωματωμένο Wi-Fi. Η ηλεκτροστατική οθόνη αφής LCD 7,5 cm (3,0 in.) 1037k-dot σάς επιτρέπει να εστιάζετε, να πραγματοποιείτε λήψεις και να προσαρμόζετε τις βασικές ρυθμίσεις ή να πραγματοποιείτε προεπισκόπηση των δημιουργικών λειτουργιών απλά πατώντας στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τη λειτουργία από την οθόνη αφής με τα παραδοσιακά χειριστήρια όπως να επιλέξετε το σημείο AF αγγίζοντας την οθόνη και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το κουμπί λήψης για να τραβήξετε τη φωτογραφία. Με το ενσωματωμένο Wi-Fi έχετε περισσότερες δυνατότητες χειρισμού των φωτογραφιών σας μέσω έξυπνων συσκευών. Μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή στο smartphone ή το tablet σας και να τις κοινοποιήσετε άμεσα², να αποθηκεύσετε εικόνες στην έξυπνη συσκευή σας ή να έχετε πρόσβαση σε δημιουργικές φωτογραφικές εφαρμογές. Ένα χάρμα οφθαλμών, η καλαίσθητη αφαιρετική σχεδίαση παρουσιάζει επιμελώς στρογγυλεμένες, ενιαίες γωνίες που εντείνουν την ομορφιά του μεταλλικού σώματος της φωτογραφικής μηχανής.

Προσθέστε μια κινηματογραφική χροιά στο στιλ σας
Από video Full HD έως τις πολύχρωμες καταγραφές των ταξιδιών σας, η Nikon 1 είναι ο τέλειος εικονολήπτης σας. Ως εξαιρετική επιλογή για γρήγορη και εύκολη βιντεοσκόπηση, η Nikon 1 J4 αποτυπώνει ομαλά πλάνα δράσης και διαθέτει ενδιαφέρουσες λειτουργίες video χάρη στις οποίες θα μπορείτε εύκολα να προσθέτετε κινηματογραφικά στοιχεία στα video που τραβάτε. Όπως και σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1, η Nikon 1 J4 σάς επιτρέπει να αποτυπώνετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης απλά πατώντας το κουμπί λήψης ή χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία «Αυτόματη λήψη φωτογραφιών» της Nikon. Η συγκεκριμένη λειτουργία αναλύει κάθε καρέ πραγματοποιώντας αυτόματα τη λήψη φωτογραφιών όταν ανιχνεύονται οι ιδανικές συνθήκες. Χάρη στις νέες λειτουργίες video θα μπορείτε εύκολα να δημιουργείτε εντυπωσιακά κλιπ: δώστε ζωντάνια στις εξωτερικές σκηνές με τη λειτουργία «Γρήγορη κίνηση», χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Jump Cut» για να δείξετε το πέρασμα του χρόνου με τη διαδοχική εμφάνιση εικόνων που θυμίζουν stop motion animation ή εκφραστείτε με περιεκτικά αποσπάσματα video 4 δευτερολέπτων (μπορείτε να ενώσετε έως 8 κλιπ). Βιντεοσκοπήστε σε λειτουργία προηγμένου video και θα μπορείτε να επιτύχετε καλλιτεχνικά εφέ με τη λειτουργία αργής κίνησης, στην οποία ένα στιγμιότυπο video HD 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) διάρκειας 3 δευτερολέπτων αναπαράγεται σε 12 δευτερόλεπτα.

Οι καινοτομίες Nikon 1
Οι αρχικές καινοτομίες των Nikon 1 χαρίζουν εύκολους και γρήγορους τρόπους για να επιτυγχάνετε πάντοτε τέλειες λήψεις ή για να μετατρέπετε τις απλές λήψεις σε εξαιρετικές με επεξεργασία εντός της φωτογραφικής μηχανής. Η βραβευμένη λειτουργία Λήψης ιδανικής στιγμής περιλαμβάνει πλέον και τη νέα λειτουργία Ενεργητικής επιλογής της Nikon με την οποία πραγματοποιούνται έως 20 λήψεις σε πλήρη ανάλυση σε χρόνο κάτω του ενός δευτερολέπτου προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να διαλέξετε ποια θέλετε να κρατήσετε. Η νέα λειτουργία Δημιουργικής παλέτας που βρίσκεται στη λειτουργία «Δημιουργικό», προσφέρει ένα νέο τρόπο για να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες καλλιτεχνικά φίλτρα σε ποιότητα φωτογραφικού στούντιο πριν από τη λήψη. Στη Δημιουργική παλέτα μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα, τον κορεσμό και την ισορροπία λευκού με κυκλική μετάβαση στα διάφορα εφέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε με το δάχτυλό σας το δακτύλιο που εμφανίζεται στην οθόνη αφής ή να περιστρέψετε τον πολυ-επιλογέα και η εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη θα αλλάξει για να εμφανιστεί η εικόνα που θα ληφθεί όταν τραβήξετε τη φωτογραφία.

Επεκτάσιμο σύστημα
Αλλάξτε οπτική χάρη στην προηγμένη σειρά των φακών 1 NIKKOR της Nikon. Όλοι οι φακοί 1 NIKKOR είναι εξοπλισμένοι με οπτικά συστήματα υψηλής απόδοσης που θα προσδοκούσατε από τη Nikon και είναι όλοι βελτιστοποιημένοι για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης. Το compact μέγεθός τους και το μικρό βάρος συμβάλλουν στη φορητότητα του συστήματος Nikon 1, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας. Χρησιμοποιήστε το φακό 1 NIKKOR 30–110mm για φωτογράφιση μακρινών θεμάτων. Χρησιμοποιήστε τον compact και κομψό φακό zoom 10–100 mm με δυνατότητες ευρυγώνιας κάλυψης για ανώτερη ευελιξία ή χρησιμοποιήστε το σταθερό φακό 1 NIKKOR 18,5 mm για πορτραίτα με ήπιο θαμπό φόντο (bokeh).

Σύνοψη βασικών λειτουργιών:
• Μεγάλος αισθητήρας CMOS 18,4 megapixel: γρήγορος αισθητήρας με φορμά CX, σχεδιασμένος χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο. Φωτογραφίζει με ακρίβεια τις μικρές λεπτομέρειες και αποδίδει καθαρές, ευκρινείς εικόνες.
• ISO 160–12.800: η αυτόματη λειτουργία ISO εκτείνεται από 160 έως 6.400 ενώ μπορείτε να αυξήσετε την ευαισθησία έως το ISO 12.800. Παρέχονται δύο εξελιγμένες λειτουργίες αποθορυβοποίησης για μείωση του θορύβου κατά τις λήψεις με ISO 6.400 ή 12.800.
• EXPEED 4A: επιτρέπει τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών και video HD σε υψηλές ταχύτητες.
• Δυνατότητα Wi-Fi: συνδεθείτε, κοινοποιήστε και δημιουργήστε. Μπορείτε να κοινοποιείτε εύκολα τις λήψεις υψηλής ποιότητας από τη φωτογραφική μηχανή Nikon 1 ή να εκμεταλλευθείτε τις άπειρες δημιουργικές φωτογραφικές εφαρμογές που έχετε στη διάθεσή σας μέσω κάποιας έξυπνης συσκευής.²
• Λειτουργία από την οθόνη αφής: ηλεκτρομαγνητική οθόνη LCD 7,5 cm (3,0 in.), 1.037 k-dot.
• Προηγμένο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης (AF): σύστημα AF 171 σημείων. Περιλαμβάνει 105 σημεία ανίχνευσης φάσης που εντοπίζουν τη δράση με απίστευτη ταχύτητα και ακρίβεια.
• Εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): πραγματοποιήστε λήψεις με ταχύτητα έως 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή αυτόματη εστίαση ή τραβήξτε 20 φωτογραφίες φορμά RAW σε ταχύτητα που φτάνει τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με εστίαση στο πρώτο κάδρο.
• Η μαγεία του video: video Full HD (1080p) (λόγος διαστάσεων 16:9) σε ταχύτητες καρέ 60p/30p. Με το ηλεκτρονικό VR εξασφαλίζονται καθαρά πλάνα χωρίς θάμπωμα στα video HD που έχουν ληφθεί σε αναλύσεις 1.080/30p ή 720/30p. Αποτυπώστε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατά την εγγραφή video και προβάλετε τα video HD που έχουν εγγραφεί σε 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) σε ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.
• Κινηματογραφικές λειτουργίες video: Γρήγορη κίνηση, Jump Cut και Video 4 δευτερολέπτων.
• Καινοτομίες των Nikon 1: Λήψη ιδανικής στιγμής (με τις νέες επιλογές «Ενεργητική επιλογή», «Έξυπνος επιλογέας φωτογραφιών» και «Αργή προβολή»), Στιγμιότυπο κίνησης.
• Δημιουργική παλέτα: εφαρμόστε στις φωτογραφίες καλλιτεχνικά φίλτρα σε ποιότητα φωτογραφικού στούντιο πριν από τη λήψη, μέσω της οθόνης αφής ή του πολυ-επιλογέα της φωτογραφικής μηχανής.
• Σχεδιασμός Nikon 1 για μεγαλύτερη φορητότητα: αφαιρετική σχεδίαση, ακαταμάχητη εμφάνιση. Το εξαιρετικά μικρό και ελαφρύ σώμα από αλουμίνιο διατίθεται σε μοντέρνο λευκό χρώμα, μαύρο επεξεργασμένου αλουμινίου, ασημί και πορτοκαλί.
• Κιτ με φακό 1 NIKKOR: η δράση στο μικροσκόπιο της εστίασης του φακού 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM.
Επιλεγμένα προαιρετικά αξεσουάρ:

• Αδιάβροχη θήκη WP-N3: πραγματοποιήστε λήψεις σε βάθος έως 45 μέτρων. Έχει σχεδιαστεί για να χωράει τη Nikon 1 J4 με συνδεδεμένο το φακό 1 NIKKOR VR 10–30mm PD-ZOOM ή τον 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6.
• Υποβρύχιο φλας Speedlight SB-N10: compact μονάδα φλας που σας επιτρέπει να φωτίζετε με ισχυρές ριπές φωτός τις υποβρύχιες λήψεις σε θολά νερά.
• Σετ θήκης συστήματος Nikon 1 και θήκης σώματος: προστατέψτε τη φωτογραφική μηχανή μόνο ή τη φωτογραφική μηχανή και ένα συνδεδεμένο φακό.
• Προσαρμογέας μοντούρας FT1: σας επιτρέπει να συνδέσετε φακό NIKKOR D-SLR στη φωτογραφική μηχανή Nikon 1.
Αξεσουάρ που περιλαμβάνονται:
• Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL22
• Φορτιστής μπαταρίας MH-29
• Καλώδιο USB UC-E20

¹Από τις 7 Φεβρουαρίου 2014: μεταξύ των φακών με ηλεκτρικό zoom για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς. Με βάση έρευνες της Nikon.
²Για να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, πραγματοποιήστε απλά λήψη του βοηθητικού προγράμματος Wireless Mobile Utility στο smartphone ή το tablet σας. Το πρόγραμμα είναι συμβατό με έξυπνες συσκευές iOS™ και Android™ και μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το Google Play™ και από το Apple App Store™. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play, YouTube και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Mirrorless με δυνατότητα αλλαγής φακού
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CX, CMOS
Μέγεθος αισθητήρα 1″ (13.2 x 8.8 mm)
Ανάλυση αισθητήρα 5232 x 3488 (18.4 megapixels)
Επεξεργαστής Expeed 4A
ISO 160-12.800
Ταχύτητα λήψης 60 καρέ το δευτερόλεπτο
Manual ρυθμίσεις Ναι (P, A, S, M)
Υποστήριξη RAW Ναι
Σημεία εστίασης 171 (ανίχνευση αντίθεσης), 105 (ανίχνευση φάσης)
Σταθεροποιητής Όχι
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Όχι
Μέγεθος οθόνης 3″
Οθόνη αφής Ναι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης ΄Οχι
Ανάλυση οθόνης 1.037.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια flash 5 μέτρα
Εξωτερικό flash Όχι
Λήψη video
Format αρχείου H.264/MPEG-4
Ανάλυση Video HD (λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.920 x 1.080/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.280 x 720/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.280 x 720/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Video σε αργή κίνηση 1.280 x 720/120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [λόγος διαστάσεων 16 : 9, αναπαράγεται στα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 768 x 288/400 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [λόγος διαστάσεων 8 : 3, αναπαράγεται στα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 416 x 144/1.200 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [λόγος διαστάσεων 26 : 9, αναπαράγεται στα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Γρήγορη κίνηση, jump cut και video 4 δευτερολέπτων (λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Στιγμιότυπα κίνησης (το μέρος που αφορά στο video, λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] [αναπαράγεται στα 24p/23,976 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]
Ενσωματωμένο μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2
HDMI Ναι
WiFi Ναι
NFC Όχι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης microSD/SDHC/SDXC
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, EN-EL22
GPS Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος(με μπαταρία) 232 γραμ.
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) 99.5 x 60 x 28,5 χιλιοστά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!