Τέλος για τη σειρά 1 των mirrorless μηχανών της Nikon;


Τέλος για τη σειρά 1 των mirrorless μηχανών της Nikon;

Σύμφωνα με ένα από τους συντάκτες της έγκυρης ιστοσελίδας Dpreview, η Nikon φαίνεται ότι δεν θα συνεχίσει την σειρά των mirrorless μηχανών, Nikon 1.

To σχόλιο του συντάκτη γράφτηκε στο review της mirrorless μηχανής της Canon, Canon EOS M3 και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στη Dpreview πιστεύουν ότι η σειρά Nikon 1 δεν αναπτύσσεται πλέον.

nikon-1

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι η τελευταία mirrorless μηχανή της Nikon στη σειρά 1 ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2015 (η Nikon J5 με 4K video), δηλαδή πάνω από ένα χρόνο πριν (μεγάλο διάστημα για να μην έχουμε κάτι νέο στη σειρά), τότε η παραπάνω υπόθεση δεν φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα.

Μάλιστα σε ερώτηση της ιστοσελίδας Petapixel σχετικά με τη συγκεκριμένη φήμη, η ιαπωνική εταιρεία απάντησε ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.

Μένει να δούμε αν η Nikon μας ετοιμάζει κάτι στη mirrorless σειρά της με αφορμή τη Photokina της Κολωνίας, το οποίο έχει κρατήσει μυστικό, ή αν τελικά η Nikon θα μας προσφέρει κάποια νέου είδους μηχανή στη κατηγορία των mirrorless μηχανών (ίσως με Full Frame αισθητήρα).

Ποια είναι η γνώμη σας για τη mirrorless σειρά Nikon 1, η οποία προσέφερε μηχανές με μικρό αισθητήρα (crop factor 2.7x), αλλά ήταν και η μόνη σειρά που περιλάμβανε υποβρύχια μηχανή με δυνατότητα αλλαγής φακών;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon Nikon 1 Nikon Rumors Rumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Κρίμα φωτογραφίζω με την Nikon v1 αρκετά χρόνια και μόνο καλά λόγια έχω να πω. Ας ελπίσουμε ότι είναι μόνο φήμες και ότι η σειρά 1 θα αναβαθμιστεί στο μέλλον1

  • #
    1

    Χρησιμοποίησα την Nikon1 J5 και μόνο θετικά σχόλια εχω. Πολύ καλή ποιότητα εικόνας και εξαιρετικά αποτελέσματα στις νυχτερινές λήψεις. Μελανό σημείο εκείνος ο απαράδεκτος φακός με το ηλεκτρονικό ζουμ. Εάν φόραγε ένα κλασσικό φακό θα πήγαινε καλύτερα σε πωλήσεις.

    • #
      1

      δεν θα πήγαινε Αλεξ από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός προσφέρει μεγαλύτερους αισθητήρες με πολύ καλύτερη απόδοση και το κυρίως με μεγαλύτερη αποδοχή στους καταναλωτές. το σύστημα ήταν εξαρχής λάθος…

  • #
    1

    Ας μην κρίνουμε τα πάντα με βάση μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα χαρτιά. Αλλά θέλω να σε ρωτήσω το εξης: Μετά την κατάργηση του συστήματος NIKON 1 και την δημιουργία των full frame Z6 και Ζ7 πιστεύεις ότι η εταιρία παρατάει τους ερασιτέχνες φωτογράφους και να στρέφεται αποκλειστικά στους επαγγελματίες; Επίσης παρατηρώντας το βάρος και το μέγεθος των παραπάνω μηχανών αναρωτιέμαι τι απέγινε το πλεονέκτημα των mirrorless cameras ως προς το μικρό τους μέγεθος και την κορυφαία φορητότητα του συστηματος; Παραλληλο δρομο ακολουθησε και η Canon χωρις ομως να καταργήσει το APC-S. Παραλληλα στην Αθηνα έγινε μια προωθητική ενέργεια (κατόπιν εορτής ) στα τελευταία κομμάτια nikon 1 j5 με τιμή κιτ στα 199€. Γιατί με τα χρήματα αυτά άξιζε να την πάρει κάποιος έστω και σαν συλλεκτική.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!