Nikon 1 S1 (Hands on video)


Nikon 1 S1 (Hands on video)

Η νέα mirrorless της Nikon, Nikon S1, έφτασε πριν λίγες ημέρες στα γραφεία του pttl.gr και τις επόμενες ημέρες θα σας έχουμε ένα αναλυτικό άρθρο-review για το πως μας φάνηκε.

Η Nikon S1 είναι μία πολύ μικρή σε μέγεθος μηχανή με ανάλυση 10 megapixels και αισθητήρα CMOS, μεγέθους 1″ (συντελεστής 2.7x). Το ISO φτάνει μέχρι τα 6400 και μπορεί να καταγράψει video Full HD στα 60 fps. Το σύστημα αυτόματης εστίασης χρησιμοποιεί εστίαση αντίθεσης (contrast) και φάσης (phase) για να επιτυγχάνει μεγαλύτερη ταχύτητα λειτουργίας, ενώ η ταχύτητα λήψης “πιάνει” τα 15 καρέ το δευτερόλεπτο.
Η οθόνη είναι μεγέθους 3″ και ανάλυσης 460.000 dots και εκτός από USB υποδοχή έχει δυνατότητα σύνδεσης με HDMI.

Η Nikon S1 κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά σε κόκκινο, λευκό, μαύρο, ροζ και χακί χρώμα, σε κιτ με τον φακό Nikon 10-30mm, στα 459,00€.

Δείτε το video και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1

Nikon 1 S1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    Πολυ μικρος αισθητηρας για τα λεφτα της! Η NEX 3 εχει APS-C στα ιδια χρηματα…
    Κατα τ αλλα πολυ καλη παρουσιαση!!

  • #
    1

    τα πολλα frames per second δεν σημαινουν οτι θα παγωσουμε το θεμα. εκ παραδρομης φανταζομαι ;)

    • #
      1

      γιατί τι άλλο σημαίνουν?

      • #
        1

        @vvitos τα πολλά FPS, σημαίνει οτι θα βγάλει περισσότερες φωτογραφίες πριν γεμίσει η μνήμη buffer της φωτογραφικής και της μνήμης. άλλες φωτογραφικές βγάζουν μέχρι 3, άλλες μέχρι 103. δηλαδή με μια κάμερα που έχει 10 fps μπορούμε να βγάλουμε 10 φωτογραφίες, χωρίς να αφήσουμε το κουμπί, είτε έχουμε 1/8000 ταχύτητα ή 30sec ταχύτητα κλείστρου

      • #
        1

        στη πράξη τα πολλά fps μας ενδιαφέρουν όταν έχουμε κινούμενο θέμα, σπορ, ζώα πουλιά…δεν αναφέρομαι στο πάγωμα με την έννοια της ταχύτητας του κλείστρου αλλά με την έννοια της σύλληψης του θέματος.

      • #
        1

        στην φωτογραφικη ορολογια παγωμα = μικρο shutter speed.
        και με 5 fps και 1/6000 μια χαρα θα συλλαβεις μια απογειωση

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!