Η Nikon παρουσιάζει την νέα mirrorless Nikon 1 S2


Η Nikon παρουσιάζει την νέα mirrorless Nikon 1 S2

Η Nikon παρουσιάζει την νέα της mirrorless μηχανή στην σειρά 1, Nikon 1 S2, η οποία αντικαθιστά την Nikon 1 S1 (δείτε το review μας για την Nikon 1 S1, εδώ)

H Nikon 1 S2 είναι η entry level mirrorless μηχανή του συστήματος 1. Διαθέτει αισθητήρα CMOS, των 14.2 megapixel και επεξεργαστή EXPEED 4A. Το ISO της ρυθμίζεται μεταξύ 200 και 12.800 και καταγράφει Full HD (1080p), με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών κατά την λήψη video. Το σύστημα αυτόματης εστίασης προσφέρει 135 σημεία AF, ανίχνευσης φάσης και ανίχνευσης αντίθεσης για ακριβή αποτελέσματα. Η Nikon 1 S2 έχει μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή AF ή 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με εστίαση στο πρώτο κάδρο.

H νέα mirrorless μηχανή της Nikon διαθέτει οθόνη των 3″, ανάλυσης 460.000 dots. Λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (EN-EL22) και δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Ζυγίζει 230 γραμμάρια (με την μπαταρία και την κάρτα μνήμης).

H Nikon 1 S2 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, σε μαύρο, λευκό, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, σε κιτ με τον φακό 11-27.5mm F3.5-5.6, στην τιμή των 450 δολαρίων. Επίσης θα υπάρχει και κιτ με δύο φακούς, 11-27.5mm F3.5-5.6 και VR 30-110mm F3.8-5.6, στην τιμή των 700 δολαρίων.

Εντυπωσιάστε με τη γρήγορη, φορητή και μοναδική Nikon 1 S2.

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 14 Μαΐου 2014 Η Nikon διευρύνει τη σειρά των γρήγορων και φορητών φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1 με την εντυπωσιακή Nikon 1 S2. Με εξοπλισμό που διαθέτει τα πάντα προκειμένου να αποτυπώνει τη μαγεία των γεμάτων δράση στιγμών, αυτή η μοναδικά εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή συνδυάζει την απλή λειτουργία και την ωραία εμφάνιση.

Το γρήγορο προηγμένο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης της Nikon εντοπίζει ακόμη και τα πολύ γρήγορα κινούμενα θέματα χωρίς καμία δυσκολία, και οι υψηλότερες στον κόσμο ταχύτητες καρέ συνεχών λήψεων¹ σάς εξοπλίζουν με πολύ γρήγορους χρόνους απόκρισης, επιτρέποντάς σας να αποτυπώνετε τη δράση γρηγορότερα κι από την ίδια την εξέλιξή της. Ο παγκοσμίου φήμης μηχανισμός επεξεργασίας EXPEED της Nikon μαζί με τον αισθητήρα CMOS 14,2 megapixel και η μεγάλη ευαισθησία στο φως του ISO 200–12.800 εξασφαλίζουν την τέλεια αποτύπωση της μαγείας που χαρίζει η κάθε στιγμή, ενώ η νέα λειτουργία Δημιουργικής παλέτας της Nikon προσφέρει καλλιτεχνικό αποτέλεσμα χάρη σε μια σειρά φίλτρων που χαρίζουν ποικιλομορφία σε κάθε εικόνα με ποιότητα τελικού αποτελέσματος εφάμιλλη ενός στούντιο φωτογράφισης.

Η Nikon 1 S2 εντυπωσιάζει πάντα με τις φωτογραφίες που τραβάει. Το ίδιο εντυπωσιακές είναι και οι δυνατότητες βιντεοσκόπησης που διαθέτει. Αποτελεί την έξυπνη επιλογή για μια άνετη βιντεοσκόπηση γιατί αποδίδει ομαλά και καθαρά πλάνα: χάρη στις νέες, εύκολες λειτουργίες video μπορείτε άκοπα να προσθέσετε μια κινηματογραφική πινελιά στις λήψεις σας, ενώ η νέα λειτουργία Αυτόματης λήψης φωτογραφιών τραβάει αυτόματα τέλειες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Πλήρως συμβατή με την ολοένα διευρυνόμενη γκάμα φακών 1 NIKKOR, η Nikon 1 S2 σάς χαρίζει την ελευθερία να πραγματοποιείτε εύκολα εναλλαγή μεταξύ οπτικών γωνιών ενώ με το νέο φακό zoom 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 θα είστε πάντα έτοιμοι να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες αμέσως μόλις τον αφαιρέσετε από τη συσκευασία του.

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής compact φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1 της Nikon Europe, δήλωσε: «Η νέα Nikon 1 S2 αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να αποτυπώσετε τον κόσμο σας όπως ποτέ άλλοτε: χωρίς κόπο και χωρίς απογοητευτικές λήψεις. Αυτή η νέα Nikon 1 επισκιάζει απόλυτα τα smartphone χάρη στην εξαιρετικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας της ενώ ξεπερνάει ακόμη και τις D-SLR χάρη στις υψηλές ταχύτητες των συνεχών λήψεών της. Η γρήγορη AF ανίχνευσης φάσης την καθιστά κορυφαία για τη λήψη video, ενώ η σειρά των compact φακών 1 NIKKOR της Nikon διευκολύνει τη διαδικασία των πειραματισμών με νέες προοπτικές λήψεων. Η Nikon 1 S2 προφέρει την απόλυτη άνεση στο χειρισμό της ενώ ο εντυπωσιακός και απέριττος σχεδιασμός της προσθέτουν κομψότητα σε κάθε εμφάνισή σας».

Επιβλητική, όμορφη και πάντοτε εντυπωσιακή
Για τη Nikon 1 S2 το επίκεντρο είναι η εικόνα. Ο μεγάλος αισθητήρας CMOS 14,2 megapixel της φωτογραφικής μηχανής σάς απελευθερώνει προσφέροντας τη δυνατότητα να τραβάτε εντυπωσιακά καθαρές φωτογραφίες και video HD ανά πάσα στιγμή και σε κάθε χώρο, είτε πρόκειται για μια εκπληκτική λιακάδα είτε για ατμοσφαιρικά νυχτερινά τοπία. Σχεδιασμένος χωρίς το οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο και προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος ISO 200–12.800, ο γρήγορος αισθητήρας με φορμά CX εκμεταλλεύεται στο έπακρο κάθε megapixel ώστε να αποτυπώνει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες, ακόμη και κατά τις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορείτε να κροπάρετε τις φωτογραφίες χωρίς να χάσετε καμία λεπτομέρεια, και τα video που τραβάτε είναι ευκρινή και καθαρά. Η Nikon 1 S2 είναι μια φωτογραφική μηχανή στην οποία η ισχύς περισσεύει. Χάρη στο διπλό μηχανισμό EXPEED 4A μπορείτε να πραγματοποιείτε εντυπωσιακές λήψεις φωτογραφιών και video HD σε υψηλές ταχύτητες. Ο ένας μηχανισμός επεξεργασίας είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από την εκπληκτική ποιότητα των φωτογραφιών της και τα μοναδικά καθαρά αποτελέσματα και ο άλλος εξασφαλίζει γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση με απρόσκοπτη λειτουργία συνεχών λήψεων.

Εκπληκτική ταχύτητα, μοναδική δράση
Φωτογραφίστε γρηγορότερα από ποτέ και πείτε αντίο στις θαμπές εικόνες. Κατασκευασμένη να αποτυπώνει τις στιγμές που έρχονται και φεύγουν εν ριπή οφθαλμού, η Nikon 1 S2 εντοπίζει τη δράση με απίστευτη ταχύτητα και ακρίβεια. Ταχύτερη από τις D-SLR αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει πολύ υψηλές ταχύτητες συνεχών λήψεων, τραβώντας δέκα φωτογραφίες σε φορμά RAW που φτάνουν τα 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή αυτόματη εστίαση και τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με κλειδωμένη την εστίαση στο πρώτο κάδρο. Κάθε μοναδική στιγμή, που διαρκεί μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου, αποτυπώνεται με απόλυτη ακρίβεια χάρη στο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης της Nikon 1 όπου χρησιμοποιούνται 135 σημεία αυτόματης εστίασης για ταχύτατη εστίαση στο θέμα. Από αυτά, τα 73 είναι σημεία με ανίχνευση φάσης (με την ίδια λειτουργία AF που χρησιμοποιείται στις D-SLR) και είναι ομαλά κατανεμημένα στο μέσο του κάδρου ώστε να παρέχουν εξαιρετική εστίαση στη δράση και δυνατότητα λήψης ευκρινών video. Τα σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης επεκτείνονται έως το άκρο του κάδρου και χαρίζουν σημαντική ευκρίνεια στις λεπτομέρειες ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις με αυτήν τη φωτογραφική μηχανή καθώς χάρη στο φακό zoom 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 είστε πάντα έτοιμοι να αποτυπώσετε τις απρόβλεπτες στιγμές της ζωής: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιστρέψετε το φακό για να ενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή και να τον συμπτύξετε για να την απενεργοποιήσετε.

Απλή λειτουργία και τελειότητα χωρίς κόπο
Ως ο πραγματικός κυρίαρχος της στιγμής, η Nikon 1 S2 προσφέρει πολύ απλό χειρισμό απαλλάσσοντάς σας από το άγχος να μην προλάβετε να φωτογραφίσετε κάποια σκηνή απλά επειδή είστε απασχολημένοι με τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής. Σχεδιασμένη με κριτήριο να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στο δημιουργικό κομμάτι, αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει πραγματικά άκοπη φωτογράφιση με την προηγμένη τεχνολογία της να αναλαμβάνει όλη τη σκληρή δουλειά απαλλάσσοντάς σας από αυτόν τον κόπο. Θέλετε να φωτογραφίσετε από το ύψος της μέσης σας και πολύ γρήγορα; Θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να συνθέσετε ένα τέλειο πορτραίτο; Η μεγάλη οθόνη LCD των 7,5 cm (3 in.), 460k-dot εξασφαλίζει την εύκολη σύνθεση και τη σωστή προβολή. Το κουμπί «F» παρέχει πλέον άμεση πρόσβαση στο μενού λειτουργιών επιτρέποντάς σας να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις λήψεων ή αναπαραγωγής σε χρόνο μηδέν, ενώ τα απίστευτα απλά μενού με ευνόητα εικονίδια και καλά τοποθετημένα κουμπιά διευκολύνουν τη γρήγορη αλλαγή των λειτουργιών, την προσαρμογή των βασικών ρυθμίσεων και την εφαρμογή των εφέ.

Η μαγεία του video
Χρειάζεται μόνο ένα απλό πάτημα του κουμπιού για να ξεκινήσει η εγγραφή των εκπληκτικών video Full HD. Ως εξαιρετική επιλογή για γρήγορη και εύκολη βιντεοσκόπηση, η Nikon 1 S2 αποτυπώνει ομαλά πλάνα δράσης προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να εντυπωσιάσετε το κοινό σας με μια πινελιά κινηματογραφικής μαγείας. Όπως και σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1, η Nikon 1 S2 σάς επιτρέπει να αποτυπώνετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης απλά πατώντας το κουμπί λήψης ή χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία «Αυτόματη λήψη φωτογραφιών» της Nikon. Η συγκεκριμένη λειτουργία αναλύει κάθε καρέ πραγματοποιώντας αυτόματα τη λήψη φωτογραφιών όταν ανιχνεύονται οι ιδανικές συνθήκες. Χάρη στις νέες λειτουργίες video θα μπορείτε εύκολα να δημιουργείτε εντυπωσιακά κλιπ: δώστε ζωντάνια στις εξωτερικές σκηνές με τη λειτουργία «Γρήγορη κίνηση», χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Jump Cut» για να δείξετε το πέρασμα του χρόνου με τη διαδοχική εμφάνιση εικόνων που θυμίζουν stop motion animation ή εκφραστείτε με περιεκτικά αποσπάσματα video 4 δευτερολέπτων (μπορείτε να ενώσετε έως οκτώ κλιπ).

Οι καινοτομίες Nikon 1
Οι καινοτομίες των Nikon 1 χαρίζουν εύκολους και γρήγορους τρόπους για να επιτυγχάνετε πάντοτε τέλειες λήψεις ή για να μετατρέπετε τις απλές λήψεις σε εξαιρετικές χωρίς κανένα απολύτως κόπο. Η βραβευμένη λειτουργία Λήψης ιδανικής στιγμής περιλαμβάνει πλέον και τη νέα λειτουργία Ενεργητικής επιλογής της Nikon με την οποία πραγματοποιούνται έως δέκα λήψεις σε πλήρη ανάλυση σε χρόνο κάτω του ενός δευτερολέπτου προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να διαλέξετε ποια θέλετε να κρατήσετε. Η ολοκαίνουργια λειτουργία Δημιουργικής παλέτας που βρίσκεται στη λειτουργία «Δημιουργικό», προσφέρει έναν εκπληκτικά εύκολο τρόπο να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες καλλιτεχνικά φίλτρα σε ποιότητα φωτογραφικού στούντιο πριν από τη λήψη. Στη Δημιουργική παλέτα μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα, τον κορεσμό και την ισορροπία λευκού με κυκλική μετάβαση στα διάφορα εφέ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιστρέψετε τον πολυ-επιλογέα και η εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη θα αλλάξει για να εμφανιστεί η εικόνα που θα ληφθεί όταν τραβήξετε τη φωτογραφία.

Επεκτάσιμο σύστημα
Αλλάξτε φακούς για να αποτυπώσετε εντυπωσιακές νέες προοπτικές χάρη στην προηγμένη σειρά των φακών 1 NIKKOR της Nikon. Όλοι οι φακοί της σειράς 1 NIKKOR αποδίδουν απόλυτα καθαρές φωτογραφίες και είναι όλοι βελτιστοποιημένοι για εγγραφή video ενώ παράλληλα το compact μέγεθος και το χαμηλό βάρος τους συμβάλλουν στην άνετη φορητότητα του συστήματος Nikon 1 χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας. Πάρτε μαζί σας τον φακό 1 NIKKOR VR 30–110mm για φωτογράφιση μακρινών θεμάτων. Χρησιμοποιήστε τον compact και κομψό φακό zoom 1 NIKKOR VR 10–100mm με δυνατότητες ευρυγώνιας κάλυψης για ανώτερη ευελιξία ή χρησιμοποιήστε το σταθερό φακό 1 NIKKOR 18.5mm για πορτραίτα με ομαλό θαμπό φόντο ξεχωρίζοντας όμορφα τα θέματά σας.

Σύνοψη βασικών λειτουργιών:

Μεγάλος αισθητήρας CMOS 14,2 megapixel: γρήγορος αισθητήρας με φορμά CX, σχεδιασμένος χωρίς οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο. Φωτογραφίζει με ακρίβεια τις μικρές λεπτομέρειες και αποδίδει καθαρές, ευκρινείς εικόνες.

ISO 200–12.800: η αυτόματη λειτουργία ISO εκτείνεται από 200 έως 6.400 επιτρέποντάς σας να αυξήσετε την ευαισθησία έως το ISO 12.800. Η εξελιγμένη λειτουργία αποθορυβοποίησης διατηρεί τις φωτογραφίες καθαρές ακόμη και κατά τις λήψεις με ISO 12.800.

EXPEED 4A: επιτρέπει τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών και video HD σε υψηλές ταχύτητες.

Απλή λειτουργία: ταχύτητα, ακρίβεια και έξυπνες αυτόματες λειτουργίες. Η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει εντυπωσιακή οθόνη LCD 7,5 cm (3 in.), 460k-dot, έξυπνα μενού και εργονομικά σχεδιασμένα κουμπιά.

Προηγμένο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης (AF): σύστημα AF με ανίχνευση αντίθεσης 135 σημείων. Περιλαμβάνει 73 σημεία ανίχνευσης φάσης που εντοπίζουν τη δράση με απίστευτη ταχύτητα και ακρίβεια.

Εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps): τραβήξτε δέκα φωτογραφίες σε φορμά RAW με ταχύτητα έως 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή AF ή σε ταχύτητα έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με εστίαση στο πρώτο κάδρο.

Η μαγεία του video: video Full HD (1080p) (λόγος διαστάσεων 16:9) σε ταχύτητες καρέ 60p. Με το ηλεκτρονικό VR εξασφαλίζονται καθαρά πλάνα χωρίς θάμπωμα στα video HD που έχουν ληφθεί σε αναλύσεις 1.080/30p ή 720/30p. Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή σε εξαιρετικά αργή κίνηση με ταχύτητες 400 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ή 1.200 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Φωτογραφίες κατά τη βιντεοσκόπηση: μπορείτε να αποτυπώνετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης απλά πατώντας το κουμπί λήψης ή χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία «Αυτόματη λήψη φωτογραφιών» με την οποία πραγματοποιείται αυτόματα η λήψη φωτογραφιών όταν ανιχνεύονται οι ιδανικές συνθήκες.

Κινηματογραφικές λειτουργίες video: Αργή κίνηση, Γρήγορη κίνηση, Jump Cut και Video 4 δευτερολέπτων.

Ζωντανός έλεγχος εικόνας: μπορείτε να παγώσετε την κίνηση, να ρυθμίσετε το φωτισμό ή να θαμπώσετε το φόντο και, στη συνέχεια, να τραβήξετε τη φωτογραφία όταν δείτε ακριβώς την εικόνα που θέλετε.

Καινοτομίες των Nikon 1: Λήψη ιδανικής στιγμής (με τις νέες επιλογές «Ενεργητική επιλογή» και «Έξυπνος επιλογέας φωτογραφιών») και Στιγμιότυπο κίνησης.

Δημιουργική παλέτα: χρησιμοποιήστε τον πολυ-επιλογέα της φωτογραφικής μηχανής για να εφαρμόσετε στις φωτογραφίες καλλιτεχνικά φίλτρα σε ποιότητα φωτογραφικού στούντιο πριν από τη λήψη.

Το άνετο στιλ της Nikon 1: εντυπωσιακή, όμορφη και απέριττη. Το εξαιρετικά μικρό και ελαφρύ σώμα διατίθεται σε λευκό του πάγου, ματ μαύρο, έντονο κόκκινο και φωτεινό κίτρινο.

Κιτ φακού 1 NIKKOR: αποτυπώστε τέλεια ακόμη και τις πιο αναπάντεχες στιγμές με τον εξαιρετικά λεπτό φακό zoom 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6.

Ασύρματος προσαρμογέας για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a: αυτός ο προαιρετικός προσαρμογέας σάς επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες που έχετε τραβήξει με τη Nikon 1 σε μια έξυπνη συσκευή για άμεση κοινοποίησή τους.²
Επιλεγμένα προαιρετικά αξεσουάρ:

– Αδιάβροχη θήκη WP-N3: πραγματοποιήστε λήψεις σε βάθος έως 45 μέτρων. Έχει σχεδιαστεί για να χωράει τη Nikon 1 J4 ή τη Nikon 1 S2 με συνδεδεμένο το φακό 1 NIKKOR VR 10–30mm PD-ZOOM ή τον 1 NIKKOR 11–27.5mm.
– Υποβρύχιο φλας Speedlight SB-N10: compact μονάδα φλας που σας επιτρέπει να φωτίζετε με ισχυρές ριπές φωτός τις υποβρύχιες λήψεις σε θολά νερά.
– Σετ θήκης σώματος Nikon 1 και θήκης σώματος: προστατέψτε τη φωτογραφική μηχανή μόνο ή τη φωτογραφική μηχανή και έναν συνδεδεμένο φακό. Μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψεις ενώ η θήκη σώματος είναι τοποθετημένη στη φωτογραφική μηχανή και κάθε θήκη σώματος περιλαμβάνει αντιολισθητική λαβή που εξασφαλίζει σταθερό κράτημα κατά τις φωτογραφίσεις.
– Προσαρμογέας μοντούρας FT1: σας επιτρέπει να συνδέσετε φακό NIKKOR D-SLR στη φωτογραφική μηχανή Nikon 1.
Αξεσουάρ που περιλαμβάνονται:

– Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL22
– Φορτιστής μπαταρίας MH-29
– Λογισμικό φωτογραφιών View NX2

¹ Οι υψηλότερες στον κόσμο ταχύτητες καρέ συνεχών λήψεων (περίπου 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με AF) σύμφωνα με δεδομένα που ίσχυαν στις 10 Απριλίου 2014. Με βάση έρευνες της Nikon.
² Συμβατή με έξυπνες συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android™ και iOS. Πριν από τη χρήση, στην έξυπνη συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί το βοηθητικό πρόγραμμα Wireless Mobile Utility το οποίο μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το Google Play™ και το iTunes®. Οι ονομασίες Android, Google, Google Play και άλλες είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Mirrorless με δυνατότητα αλλαγής φακού
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CX, CMOS
Μέγεθος αισθητήρα 1″ (13.2 x 8.8 mm)
Ανάλυση αισθητήρα 4.592 x 3.072 (14.2 megapixels)
Επεξεργαστής Expeed 4A
ISO 200-12.800
Ταχύτητα λήψης 60 καρέ το δευτερόλεπτο
Manual ρυθμίσεις Ναι (P, A, S, M)
Υποστήριξη RAW Ναι
Σημεία εστίασης 135 σημείων
Σταθεροποιητής Όχι
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Όχι
Μέγεθος οθόνης 3″
Οθόνη αφής Όχι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης ΄Οχι
Ανάλυση οθόνης 460.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια flash 5 μέτρα
Εξωτερικό flash Όχι
Λήψη video
Format αρχείου H.264/MPEG-4
Ανάλυση Video HD (λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.920 x 1.080/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.280 x 720/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 1.280 x 720/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Video σε αργή κίνηση (λόγος διαστάσεων 8 : 3) 640 x 240/400 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [αναπαράγεται στα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] 320 x 120/1.200 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) [αναπαράγεται στα 30p/29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Γρήγορη κίνηση, jump cut και video 4 δευτερολέπτων (λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.920 x 1.080/30p [29,97 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]. Στιγμιότυπα κίνησης (το μέρος που αφορά στο video, λόγος διαστάσεων 16 : 9) 1.280 x 720/60p [59,94 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)] [αναπαράγεται στα 24p/23,976 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)]
Ενσωματωμένο μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB USB 2
HDMI Ναι
WiFi Όχι
NFC Όχι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης microSD/SDHC/SDXC
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, EN-EL22
Αυτονομία μπαταρίας (CIPA) 270
GPS Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος(με μπαταρία) 230 γραμ.
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) 101 x 60.8 x 29,4 χιλιοστά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!