Nikon 24-70mm f/2.8E, απογοήτευσε τη DxO Mark


Nikon 24-70mm f/2.8E, απογοήτευσε τη DxO Mark

Ο νέος AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR φαίνεται ότι δεν τα πήγε και πολύ καλά.

Βασικό μειονέκτημα που αναφέρει η DxO Mark και στο οποίο θα συμφωνήσουμε αν και δεν έχουμε δει το νέο φακό από κοντά, είναι το μέγεθος και το βάρος του νέου φακού, στοιχεία τα οποία δεν βελτιώθηκαν (παρέμεινε μεγάλος σε μέγεθος και βαρύς).
Δεύτερο και βασικότατο αρνητικό στοιχείο είναι η πολύ υψηλή τιμή του.

Η DxO Mark, όπως ίσως και εμείς, θα συγχωρούσε τα δύο αυτά αρνητικά στοιχεία αν ο φακός ήταν αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Από ότι φαίνεται όμως ο νέος φακός όχι μόνο δεν είναι πολύ πιο βελτιωμένος αλλά η DxO Mark υποστηρίζει ότι είναι λιγότερο οξύς, ειδικά στο f/2.8. Ο νέος 24-70mm έχει βελτιωμένη απόδοση στη χρωματική εκτροπή και στο βινιετάρισμα αλλά δυστυχώς μόνο εκεί.

nikon-24-70-1

nikon-24-70-2

Σε μία εποχή που οι φωτογράφοι ζητούν νέες μηχανές και φακούς με μικρότερο όγκο και βάρος και σε πιο λογικές τιμές η Nikon μας δίνει ένα φακό που δεν τηρεί κανένα από τα τρία ζητούμενα.
Ίσως η προσθήκη του σταθεροποιητή να βοηθάει στη λήψη video αλλά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βελτιωθεί αρκετά η απόδοση στην ποιότητα εικόνας δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Διαβάστε όλο το review της DxO Mark εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DxO Mark Lenses Nikon Nikon Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Αγαπητε Βαιε διαβασα με εκπληξη αυτό το αρθρο και δεν πιστευα στα ματια μου. Καταρχήν ποιος εχει ορισει αυτή την εταιρια κριτη των παντων; Ιδιωτικη εταιρια δεν είναι ; Ασε που τα μειονέκτημα του φακου τον καθιστουν για τον καδο των αχρηστων… Μεγαλος σε μέγεθος και βαρης. Αρα πλεονεκτήματα διαβαζω. Εκτος και προτειματε τους μικρους πλαστικους φακους. Οσο αφορα το θεμα τις τιμης σιγουρα υπαρχει πρόβλημα για ολο τον κοσμο και καλο θα ηταν καποτε οι εταιριες να πατησουν στην γη. Να εκφραστουν συμπερασματα για την οπτικη του φακου το καταλαβαίνω. Αλλα μεχρι εκει. Λυπάμαι αλλα δεν μπορω να παρω στα σοβαρα τετοια ”οπτικα” συμπερασματα για καμια εταιρια φωτογραφικων ειδων. Ο λογος με βαση τα προσωπικα μου στανταρ για παράδειγμα είναι τα 2 περιοδικα φωτογραφιας που υπαρχουν στην Ελληνικη αγορα. Το ένα στο οποιο είμαι σταθερος αναγνωστης εδώ και χρονια κανει μια σφαιρικη παρουσιαση των μοντελων που είναι στην αγορα. Το άλλο επειδικτικα εδώ και χρονια αγνοει ότι υπαρχει μια συγκεκριμενη εταιρια και παρουσιαζει μονο μοντελα μιας αλλης συγκεκριμενης ανταγωνίστριας. Και βεβαια αυτή η ξεφτιλα λαμβανει χωρα μονο στην μπανανιά που ζουμε. Σας ευχαριστω για το βημα που μου δωσατε να εκφραστω.

    • #
      1

      Αλέξανδρε πάντως το βάρος και το μέγεθος του νέου φακού είναι μεγάλα μειονεκτήματα…έχει σχολιαστεί από πολύ κόσμο…σε μία εποχή που οι mirrorless εξελίσσονται ταχύτατα με μικρούς φακούς με εξαιρετικά οπτικά δεν μπορεί να μας δίνουν μεγάλους φακούς με έξτρα βάρος χωρίς να παίρνουμε κάτι σε αντάλλαγμα. και στη συγκεκριμένη περίπτωση η DxO λέει ότι οπτικά ο φακός φαίνεται να μην προσφέρει κάτι πολύ παραπάνω…
      προσωπικά για τη DxO δεν την έχω απόλυτη εμπιστοσύνη (όπως και κανένα που κάνει τέτοια τεστ) αλλά είναι μία ένδειξη για κάποια προϊόντα και λαμβάνω υπόψη μου τα συμπεράσματα της.

      ως χρήστης του προηγούμενου 24-70 της Nikon, ο οποίος είναι νομίζω από τους καλύτερους φακούς που υπάρχουν, περίμενα πολλά παραπάνω…και ένα από αυτά είναι μικρότερο μέγεθος και βάρος με τουλάχιστον την ίδια ποιότητα.

      για μένα το βάρος και το μέγεθος είναι μειονέκτημα, μιλάω προσωπικά…όταν κινούμαι για πολλές ώρες στη δουλειά είναι κάτι που με δυσκολεύει και θέλω επιτέλους να αρχίσουν να μικραίνουν σώματα και φακοί.

      για την τιμή δεν το συζητώ καν…τραγικό το πόσο ζητάνε ειδικά σε σχέση με τον παλιό…

  • #
    1

    Έδωσα 1169 ευρώ κι αγόρασα τον AF-S DX NIKKOR 16-80MM F/2.8-4E ED VR.
    Στα 16 mm η ευκρίνεια ειναι καταπληκτική [ και η παραμόρφωση επίσης ] από κει και μετά ομως αρχίζει το χάος. Ο φακός συμπεριφερεται στο περίπου σαν τον φτηνό αλλά καλό φακό του κιτ 18-105 mm.

    Κ,Β

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!