Nikon: καθυστερήσεις στη κυκλοφορία και διάθεση των μηχανών της εξαιτίας των σεισμών στην Ιαπωνία


Nikon: καθυστερήσεις στη κυκλοφορία και διάθεση των μηχανών της εξαιτίας των σεισμών στην Ιαπωνία

Όπως και το 2011 με τον μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία και το τσουνάμι που είχε ακολουθήσει και είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των εργοστασίων των περισσοτέρων φωτογραφικών εταιρειών, έτσι και τώρα οι μεγάλοι σεισμοί στο Kumamoto προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα.

Εκτός της Sony και η Nikon φαίνεται ότι επηρεάζεται σημαντικά.

Σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των premium compact μηχανών DL, καθώς και σε άλλες compact μηχανές αλλά και στην πρώτη της action camera, την Nikon Keymission 360.

Ακόμα η εταιρεία αναφέρει ότι οι σεισμοί θα επηρεάσουν και την διάθεση των μηχανών της που αλλάζουν φακούς αλλά και την διάθεση φακών, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Nikon.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ
ΤΟΚΙΟ – Η Nikon Corporation ανακοίνωσε σήμερα καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των νέων ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών καθώς και τις επιπτώσεις των σεισμών του 2016 στο Kumamoto.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ
Οι νέες ψηφιακές compact φωτογραφικές μηχανές Nikon COOLPIX A300 και B500 θα είναι διαθέσιμες τον Μάιο 2016, οι COOLPIX A900 και B700 θα κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο 2016 και η action camera Nikon KeyMission 360 θα διατεθεί τον Οκτώβριο 2016 καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για την προσαρμογή του λογισμικού. Αρχικά, τα νέα προϊόντα COOLPIX είχαν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο και η KeyMission 360 action camera είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν διαθέσιμη στην αγορά την άνοιξη του 2016.
Επίσης, οι premium compact φωτογραφικές μηχανές Nikon DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 και DL24-500 f/2.8-5.6 θα καθυστερήσουν και δεν θα κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο του 2016 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας των μηχανών δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Θα ανακοινώσουμε τη σχετική πληροφόρηση αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΤΟΥ 2016 ΣΤΟ KUMAMOTO
Οι προμηθευτές εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα Nikon όπως στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, στους εναλλάξιμους φακούς και στις ψηφιακές compact φωτογραφικές μηχανές που περιλαμβάνουν τέτοια εξαρτήματα, έχουν επηρεαστεί από τους σεισμούς που ξεκίνησαν στις 14 Απριλίου στην περιφέρεια Kumamoto στην Ιαπωνία, και αναπόφευκτα αυτό θα επηρεάσει την παραγωγή και τις προμήθειές μας. Αυτή τη στιγμή ερευνούμε την κατάσταση και θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως μόλις επιβεβαιωθούν.

Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες μας, τους επιχειρηματικούς μας εταίρους και όλους όσους έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία αυτών των μοντέλων. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυκλοφορήσουν τα μοντέλα το νωρίτερο δυνατό, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και στην συνολική εμπειρία προϊόντος της Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!