Νέα έκδοση για το Nikon Camera Control Pro 2


Νέα έκδοση για το Nikon Camera Control Pro 2

Η Nikon διαθέτει νέα έκδοση για το λογισμικό της Nikon Camera Control Pro 2.

H νέα έκδοση του Nikon Camera Control Pro 2, 2.23.0, το οποίο χρησιμοποιείται για έλεγχο των DSLR της εταιρείας μέσω Η/Υ και σύνδεση με USB, προσφέρει τις εξής αλλαγές:
• Πλέον υποστηρίζονται τα Τουρκικά.
• Η D5 και η D500 υποστηρίζονται πλέον.
• Έχουν προστεθεί τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για την D5 και την D500:
– Υποστηρίζεται πλέον ο ενιαίος έλεγχος φλας. Οι ρυθμίσεις μπορούν να προσαρμοστούν από το κουμπί Flash (Φλας) όταν ένας συμβατός φωτισμός φλας έχει συνδεθεί με τη φωτογραφική μηχανή.
– Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν τη μέγιστη ευαισθησία ISO για φωτογράφιση με φλας και να επεξεργαστούν τις πληροφορίες IPTC.
– Η λήψη με ριπές μπορεί τώρα να ξεκινήσει με τα κουμπιά Start (Έναρξη) και AF and Start (AF και Έναρξη).
• Το Ενεργό D-Lighting και η μείωση τρεμουλιάσματος είναι πλέον διαθέσιμα με video που έχουν εγγραφεί χρησιμοποιώντας την D500.
• Τα παρακάτω είναι τώρα διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της ζωντανής προβολής:
– Η οθόνη ζωντανής προβολής μπορεί τώρα να αλλάζει μέγεθος ή να προβάλλεται σε πλήρη οθόνη (μια συντόμευση πληκτρολογίου είναι διαθέσιμη για την προβολή πλήρους οθόνης).
– Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει εάν θα διευρύνει την οθόνη ζωντανής προβολής όταν το μέγεθος του παραθύρου ξεπερνά τις διαστάσεις της εικόνας σε ζωντανή προβολή που λαμβάνεται από τη φωτογραφική μηχανή.
– Οι χρήστες μπορούν τώρα να προσαρμόσουν και να διαλέξουν το χρώμα της οθόνης πλέγματος στη ζωντανή προβολή. Οι χρήστες των D4, D4S και D5 μπορούν να διαλέξουν εάν θα ταιριάζει η οθόνη με το πλέγμα που χρησιμοποιείται από τη φωτογραφική μηχανή.
– Στιγμιότυπα μπορούν πλέον να εμφανίζονται στη ζωντανή προβολή video.
• Είναι πλέον διαθέσιμη μία ταχύτητα κλείστρου Bulb (Bulb) κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης με περιοδικό χρονοδιακόπτη με τις φωτογραφικές μηχανές D5, σειράς D4, Df, D810, D810A, D800, D800E, D750, D610, D600, D500, D7200, D7100, D5500, D5300, D5200 και Nikon 1 V3.
• Οι παρακάτω επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω των μενού και των συντομεύσεων πληκτρολογίου: Exposure Mode (Λειτουργία έκθεσης), Shutter (Κλείστρο), Aperture (Διάφραγμα), Exposure Comp. (Αντιστάθ. Έκθεσης), Focus Point (Σημείο Εστίασης), Metering (Μέτρηση), White Balance (Ισορροπία Λευκού), ISO Sensitivity (Ευαισθησία ISO), Image Quality (Ποιότητα Εικόνας), Release Mode (Λειτουργία Λήψης), Bracketing (Bracketing), AF-area Mode (Λειτ. Επιλ. Περιοχ. AF), Focus Mode (Λειτουργία Εστίασης) και το κουμπί Live View Selector (Επιλογέας Ζωντανής Προβολής).
• Είναι πλέον δυνατή η προβολή των παρακάτω μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου: η οθόνη Live View (Ζωντανή Προβολή), το πλαίσιο διαλόγου Status (Κατάσταση), οι Options (Preferences) (Επιλογές (Προτιμήσεις)) και οι Transfer Options (Επιλογές Μεταφοράς).
• Έχει προστεθεί μία επιλογή εγγραφής video στις συντομεύσεις πληκτρολογίου Options (Preferences) (Επιλογές (Προτιμήσεις)).
•Υποστηρίζονται πλέον τα Windows 10.

Θα βρείτε τη νέα έκδοση του Nikon Camera Control Pro 2 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!