H πρώτη μηχανή της Nikon “έπιασε” σε δημοπρασία τις 384.000 ευρώ


H πρώτη μηχανή της Nikon “έπιασε” σε δημοπρασία τις 384.000 ευρώ

Αυτή είναι λοιπόν η μηχανή της Nikon που έχει πωληθεί για το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό στην ιστορία της φωτογραφίας.

Η Nikon 1 που είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, δημοπρατήθηκε από τον οίκο WestLicht στην 30η δημοπρασία Καμερών στις 19 Νοεμβρίου και ο αγοραστής της έδωσε το διπλάσιο ποσό από αυτό που υπολογιζόταν ότι θα πιάσει.

Η rangefinder Nikon 1 μαζί με τον Nikkor-H 2/5cm, με σειριακούς αριθμούς 60924 και 70811 αντίστοιχα, κατασκευής του 1948, πωλήθηκαν προς 384.000 ευρώ (με αρχική τιμή στις 90.000 ευρώ και εκτιμώμενη τιμή πώλησης στις 180.000 ευρώ).

Η συγκεκριμένη μηχανή είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ εικάζεται ότι είναι μόλις η τρίτη μηχανή που βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Nikon. O δε φακός λέγεται ότι είναι ο 11ος που έφτιαξε ποτέ η Nikon.

Η Nikon 1 (αρχικά και πριν βγουν άλλα μοντέλα λεγόταν απλά Nikon) αρχικά κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και λειτουργούσε με film 24x32mm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Nikon Nikon 1 Westlicht Auctions

Πηγή:

WestLicht
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!