Αναβάθμιση για το Nikon Capture NX


Αναβάθμιση για το Nikon Capture NX

Η Nikon ανακοίνωσε την νέα έκδοση 2.4.4 του λογισμικού της Nikon Capture NX.

Με την νέα έκδοση έχουμε τις εξής αλλαγές:

Τροποποιήσεις που ισχύουν και για τις εκδόσεις για Windows και για τις εκδόσεις για Macintosh

– Έχει προστεθεί υποστήριξη για εικόνες RAW που έχουν ληφθεί με φωτογραφική μηχανή Nikon COOLPIX P7800.
– Στο αναπτυσσόμενο μενού Auto Distortion (Αυτόματη παραμόρφωση), που βρίσκεται στην επιλογή Camera & Lens Corrections (Φωτογραφική μηχανή και διορθώσεις φακού) της ενότητας Adjust (Ρύθμιση) στη Λίστα επεξεργασίας έχει προστεθεί η επιλογή Automatic (Underwater) (Αυτόματη) Υποβρύχια)).
Ωστόσο, η επιλογή Automatic (Underwater) (Αυτόματη (Υποβρύχια)) εμφανίζεται μόνο όταν πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις.
– Η φωτογραφία τραβήχτηκε με προηγμένη φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς που υποστηρίζει τον αυτόματο υποβρύχιο έλεγχο παραμόρφωσης και με φακό που επίσης υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργία.
– Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε μορφή RAW ή JPEG με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Αυτόματος έλεγχος παραμόρφωσης της φωτογραφικής μηχανής. Τα παρακάτω προβλήματα έχουν αποκατασταθεί.
– Όταν, κατά την εφαρμογή των ρυθμίσεων, όπως Gaussian Blur (Θάμπωμα φίλτρου Gauss), High Pass (Υψηλό πέρασμα) ή Colorize (Χρωματισμός), χειρίζεστε ταυτόχρονα και το ρυθμιστικό, ορισμένες φορές εμφανίζεται ένα τρεμούλιασμα σε μορφή τυχαίων σειρών.

Πρόσθετες τροποποιήσεις στην έκδοση Windows

– Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί OK που ανοίγει από το παράθυρο διαλόγου “Διάταξη εκτύπωσης” του παραθύρου διαλόγου “Διαμόρφωση σελίδας” αφού αλλάξει ο εκτυπωτής από το κουμπί Print (Εκτύπωση) του παραθύρου διαλόγου “Διάταξη εκτύπωσης”, στην ενότητα “Εκτυπωτής” στην επάνω αριστερή πλευρά του παραθύρου διαλόγου “Διάταξη εκτύπωσης” εμφανίζεται μόνο ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής (αυτός που χρησιμοποιείται συνήθως).
– Στην την επιλογή Artist (Καλλιτέχνης) στην ενότητα File & Camera Information (Αρχείο και Στοιχεία φωτογραφικής μηχανής) της παλέτας μεταδεδομένων προβάλλεται η ένδειξη “aaa…”. (Σε εκδόσεις γλωσσών εκτός της αγγλικής).
– Κατά την καταχώριση ημερομηνίας στο πλαίσιο κειμένου Date Created (Ημερομηνία δημιουργίας) της ενότητας XMP/IPTC Information (Στοιχεία XMP/IPTC) της παλέτας μεταδεδομένων και την προσπάθεια του χρήστη να αποθηκεύσει την εικόνα, προβαλλόταν σφάλμα και η αποθήκευση της εικόνας δεν ήταν δυνατή. (Μόνο στην έκδοση γερμανικής γλώσσας).
– Όταν η επεξεργασία της εικόνας πραγματοποιείται με το εργαλείο LCH της ενότητας Adjust (Ρύθμιση) στη Λίστας επεξεργασίας, ορισμένες φορές εμφανίζεται ένα μήνυμα που προτρέπει το χρήστη να επανεκκινήσει την εφαρμογή.

Μπορείτε να βρείτε το Nikon Capture NX 2.4.4 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!